avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua, situatia este urmatoarea:

Noi locuim pe pamantul bunicii tatalui, pamantul este inregistrat in registru agricol pe numele bunicii tatalui, nu exista act de proprietate, nu este facuta succesiune etc, tatal meu locuieste acolo de 50 de ani iar de 25 de ani(de la decesul bunicii) plateste impozit pe numele bunicii lui, in total sunt 7 veri cu drept la mostenire.

Intrebarile sunt:

Pot ceilalti veri sa isi însușească adresa si sa se mute pe acest teren?

Ce poate face tatal ca sa intre in posesia pământului in totalitate, fara instanta, se poate face uzucapiune?

Dat fiind faptul ca locuieste acolo de 50 de ani si a ingrijit pamantul si a platit impozitul, poate face succesiunea de unul singur?

Nu stiu daca conteaza dar bunica lui i-a lasat terenul prin vorba la moarte.
Ultima modificare: Marți, 13 Martie 2018
Florin582, utilizator
Cel mai recent răspuns: Florin582 , utilizator 18:04, 13 Martie 2018
Ar trebui să încercați o uzucapiule având în vedere interesul pe care îl manifestati.
Conteaza strategia pe care o va avea avocatul dumneavoastra.
Pana una alta, su acești veri au dreptul la mostenire. Puteti incerca si o deschidere a succesiunii dar ma tem ca o vor accepta si astfel nu veti mai obține acelasi scop propus.

Florin582 a scris:

Buna ziua, situatia este urmatoarea:

Noi locuim pe pamantul bunicii tatalui, pamantul este inregistrat in registru agricol pe numele bunicii tatalui, nu exista act de proprietate, nu este facuta succesiune etc, tatal meu locuieste acolo de 50 de ani iar de 25 de ani(de la decesul bunicii) plateste impozit pe numele bunicii lui, in total sunt 7 veri cu drept la mostenire.

Intrebarile sunt:

Pot ceilalti veri sa isi însușească adresa si sa se mute pe acest teren?

Ce poate face tatal ca sa intre in posesia pământului in totalitate, fara instanta, se poate face uzucapiune?

Dat fiind faptul ca locuieste acolo de 50 de ani si a ingrijit pamantul si a platit impozitul, poate face succesiunea de unul singur?

Nu stiu daca conteaza dar bunica lui i-a lasat terenul prin vorba la moarte.

Multumesc pentru raspuns, care ar fi riscurile daca incep o uzucapiune?

Astept si alte raspunsuri.

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de uzucapiune ! se poate ? cklaudius cklaudius In 1990 tatal meu a inceput demersurile pentru recuperarea terenurilor agricole aflate in posesia strabunicilor mei la data colectivizarii, in numele bunicului ... (vezi toată discuția)
Teren mostenit stefant84 stefant84 Salut. Ma confrunt cu urmatoarea problema: Unchiul viitoarei mele sotii este de acord sa ne dea un teren. Acest teren are suprafata de 2500 m2. Dupa ... (vezi toată discuția)
Buna seara! in anul 2008 am construit o casa pe un teren (teren ... dmihaimarian dmihaimarian Buna seara! In anul 2008 am construit o casa pe un teren (teren mostenit de bunicul de la tatal sau. Bunicul decedat in 2007 si fara sa se fi facut ... (vezi toată discuția)