avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am fost de acord cu un anumit program de vizită ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am fost de acord cu un anumit program de vizită pentru că minorul are acum un an și 8 luni. Când pot solicita extinderea lui?

Buna ziua avocat.net sunt tatăl unei scumpe fetițe de 1 an și 8 luni, din nefericire după 3 ani de casnicie am divorțat de comun acord eu și mama fetiței, care este o persoana foarte conflictuala de fel. Desi am avut ocazia sa ne judecăm cu probe concludente al unui trai irascibil din partea mamei, cat și agresivitate asupra copilului, îmbrânceli, glas până la țipete, vorbire recalcitranta, avocata mi-a recomandat că sa ajung de comun acord printr-o mediere la cererea avocatei prin prisma avocatei, în ziua înfățișării la instanta, intre mine și sotie. Am efectuat înainte și medierea in fata unui mediator dar nu s-a ajuns la nici un acord decât desfacerea căsătoriei, revenirea la numele dinainte al mamei, dar nu ne-am înțeles și în privința custodiei (eu dorind comuna, mama custodie totala) (eu dorind toate weekend-urile ca program, mama doar câteva ore pe săptămână) (domiciul care l-am propus sa fie la mine condițiile fiind foarte bune, la mama corespunzătoare asa au scris in raport cei de la ancheta sociala, desi lasa de dorit in afara de un dormitor cu soba). Într-un final medierea in fata avocatei a avut loc cu 30 minute înaintea ședinței la instanta unde:

- s-a recomandat că programul de vizita de vineri de la 7 seara până sâmbătă la 7 seara, sa o iau pe fetița acasa sărbătorile de Paște și Crăciun cate 1 săptămână , zilele de concediu 30 de zile.
- domiciliul sa fie la mama.
- și custodie comuna.

Ceea ce am văzut de căzut de acord.

Întrebarea mea este:

1. Privind de moment vârstă fragedă a fetiței, de când pot solicita schimbarea programului din 1zi/săpt. in 2 sau 3 zile/.săpt.?

Vă mulțumesc anticipat,
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: liviu333 , utilizator 22:16, 15 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
Pai din clipa in care copilul nu va mai avea stricta nevoie de prezenta mamei se va putea schimba acel program
Cred ca de pe la 5 ani puteti sa solicitati sa stea mai mult fiica cu dumneavoastra.
Eu vă mulțumesc din inimă, o nedumerire mai am copilul este sub influenta mamei 6 zile din săptămână, eu am primit foarte multă împotrivire din partea ei în ceea ce privește relația dintre mine și fetița mea, și mă aștept la o persoana controversata care va dori in continuare așa cum o știu să destabilizeze prin fel și fel de metode hotărârea judecătorească acuzandu-ma că la copil nu ii este bine... sau nu se simte bine, când vine de la mine din vizita. Socrii și fosta sotie au o maniera recalcitranta și fac din nimic subiecte de cearta inventand... Îmi este tare teama sa nu ajung in astfel de situații. La cine să mă adresez ? La autoritatea tutelară asistenta sociala care deja cunosc cazul având și o cerere depusa la ei inclusiv la protecția copilului, pentru faptul cum nu m-au lăsat 2 luni sa îmi vad fetița, și când am intrat prima data la ei, după această perioadă m-au hărțuit și m-au lovit unde am depus și o plângere penală, ulterior apele sau mai liniștit și oarecum păreau că caută pace...desi știu sigur că nu asta le este intenția, ei fiind niste de gâlceavă conflictuali , ei se bucura și râd când fac sa sufere pe alții.... Vă mulțumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg ca cea pe care ati ales-o drept mama a copilului dvs e o persoana plina de defecte. Defectele mamei vin la pachet cu cele ale socrilor. De descurcat sa faceti o plangere pare ca v-ati descurcat si fara sfaturi pe avocat.net. Banuiesc ca socotiti ca plangerea ar fi vreun semn al bunei intelegeri, nu? Sigur ca veti raspunde ca n-ati vrut sa faceti plangere dar v-au obligat ei, nelasandu-va sa va vedeti copilul 2 luni. In curand va face si dna o plangere si va spune la fel, adica ca n-a vrut dar a raspuns plangerii dvs. Si uite asa se va declansa un razboi ce va dura ani buni. Aveti viata in fata, de dvs depinde cum o veti trai.
Daca traiti cu ideea ca vreo autoritate, protectia copilului, parchetul, politia, instanta va va rezolva problema, va inselati! Veti deveni si dvs si dna doua bile rostogolite de ineficientul mecanism. Cam pe cand veti realiza ca intr-adevar asa e, pariez ca fata va fi la scoala generala, iar dvs, ambii, istoviti de vlaga, bani si chef de viata.

Prin urmare, sfatul mei: incercati sa va intelegeti asa cum arata cu adevarat o intelegere din lumea reala, adica: imperfecta, doar partial multumitoare, cu compromisuri si departe de a fi ceea ce va doriti cu adevarat. Va asigur ca va fi insa cu mult mai mult decat ce veti obtine prin intermediul statului.



- 2.16 din regulament. Mai ponderată, vă rog. Mulțumesc -
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
De acord , doream sa va spun că au trecut 2 luni de la hartuirea și lovire, toată scena sa produs in camera unde trebuia sa aibe loc vizita, acolo aflându-se și copilul,, precauțiast că am fost supravegheat video audio și totul a fost înregistrat, nu este pentru prima data când ei acționează astfel, si am avut chiar și martor care a așteptat afara pentru că nu l-au lăsat să intre în domiciliul. Eu am așteptat că dânșii sa depună și ei plângere acuzandu-ma.ca eu m-am dus în casa sa le provoc neplăceri înjurături și asmd. Dar ei nu au depus nici o plangere datorita faptului că înregistrarea arata clar tot cursul vizitei unde nu am apucat decât să îmi sărut fetița pe frunte... Bine in toată istoria aceasta cel puțin știu că pot fi in compania copilului meu o zi...apoi în mod sigur voi incerca să măresc programul de vizite. Fetița mea încă nu a început să vorbească toate aceste lucruri o va afecta pentru că divorțul perioada divorțului a fost la fel de cinstit tratat cum a fost și când să căsătorit mama. Doresc să învețe o limbă străină eu sunt vorbitor de 2 limbi străine , doresc sa o duc la grădiniță buna cu plata, vreau să cunoască un instrument , eu cant la chitara, fetița de 5 luni de zile in aceasta iarna nu a stat decât în casa la căldură unei sobe de exploda capul , cu ochii bulbucați de lipsa de oxigen , paturicile ei albe imaculate acum erau gri, nu va spun că deja are mâncărimi se scarpină de alergie. Seamănă cu mine leit și la caracter și la fizionomie o cunosc cum mă cunosc pe mine și știu cât de greu a fost sa accepte noul mediu de trai unde a ieșit afară doar că să o privească soarele, când eu ieșeam zilnic afara la plimbare in mall la cumpărături sa vadă oameni și să se obișnuiască cu lumea.. acum nu are decât o jucărie de 60 de lei cumpărată cu niste cuburi mici, i-am luat eu pian pt vârsta ei acum 2 săpt, papuselele ei de acasă...i le-am dus și le-a recunoscut ... Suflețelul meu... Nu știți ce oameni fără remușcări sunt ...m-am căsătorit cu o fata buna și m-am trezit cu o femeie dintr-o familie foarte antipatica , numai după interese și cu ochii pe bunuri și avuții, m-am uitat că este harnica de la tara și ascultătoare și era o stăpânitoare și-o manipulatoare după ce a rămas însărcinată...
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
liviu333, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@liviu. Incercati intr-adevar sa va intelegeti cu mama copilului dvs. cu timpul mai ales, se mai tempereaza niste sentimente, se mai vindeca niste rani si parintii reusesc sa se inteleaga legat de copil. Exista insa si unele exceptii, cand in mod real celalalt parinte nu vrea sa aveti nicio legatura normala cu copilul si atunci din pacate fie renunti la copil, fie apelezi la autoritati. Sau apelezi la autoritati si dupa ce isi dovedesc incompetenta renunti la copil. Dar macar intre timp, poate mai vezi si tu copilul din cand in cand si mai are o amintire cu privire la persoana ta. Daca mai mult nu se poate din nebunia unora, asta e.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
againstPAS, utilizator

Alte discuții în legătură

Programul de vizita la minor liviu333 liviu333 Buna ziua avocat.net sunt tatăl unei scumpe fetițe de 1 an și 8 luni, din nefericire după 3 ani de casnicie am divorțat de comun acord eu și mama ... (vezi toată discuția)
Program copil minor. fosta și cu mine avem o fetita de 5 ani. ... Myth2016 Myth2016 Program copil minor. Fosta și cu mine avem o fetita de 5 ani. Acum 2 ani și jumătate, mama fetiței pleacă de acasă fără fetiță. Ca urmare a unei ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului minor tradat tradat Concret: relatie de 7 ani neoficializata, un ingeras de fetita de 4 ani, o perioada mai grea in relatie in ultimul 1 si jumatate, in ianuarie ea se incurca cu ... (vezi toată discuția)