avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contestatie la cesiune de creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contestatie la cesiune de creanta

Buna seara. Am fost instiintat azi ca mi s-a cesionat un credit din anul 2006 , neachitat in intregime catre o societate de recuperari. Ultima plata a fost undeva in 2007-2008, cu siguranta s-a prescris. Am citit ca pot face contestatie la cesiunea de creanta in termen de 30 zile , dar pot cere prin aceasta contestatie sa se constate prescriptia sau doar pe calea contestatiei la executare? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: KmMihai , utilizator 14:56, 6 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti contesta decizia de cesionare. Mai mult, puteti depune actiune in constatare a prescriptiei inainte de a incepe executarea silita.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
pot contesta decizia de cesionare invocand prescriptia sau trebuie sa depun o actiune in constatare a prescriptiei care nu are legatura cu contestatia deciziei de cesionare? ce ar fi bine sa fac ? contestatie la cesiune sau actiune ptr constatrea prescriptiei? sau ambele?( inca ma aflu in termenul de 30 zile de la primirea notificarii de cesiune ). la ce instanta trebuie sa fac acest lucru? La judecatoria sectorului de domiciliu sau la judecatoria sectorului unde firma de recuperare isi are sediul ? Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card efg Leana1999 Leana1999 In anul 2005 am luat si noi o unitate cu cardul efg trebuia sa platim in fiecare luna o rata am achitat pana in 2010 cand noi am observat ca avem de platit ... (vezi toată discuția)
Firma de executare silita insistenta Livica Livica Am un credit pe care trebuia sa-l platesc pana in 2007. Cand am avut banii ce mai trebuiau platiti am fost la respectiva banca dar mi s-a spus ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Somatia de plata intrerupe cursul prescriptiei ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Am observat ca foarte multe firme ce se ocupa cu recuperarea creantelor au un obicei cel putin ciudat. De altfel sunt sigur ca fiecare a trecut ... (vezi toată discuția)