avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot beneficia de pensie alimentare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot beneficia de pensie alimentare?

As putea sa beneficiez de pensie alimentara de la tata, in condițiile in care am vârsta de 20 de ani, iar cand eram mic, am fost înfiat de bunicii materni, dar mama contribuind la creșterea mea?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 03:23, 14 Martie 2018
Care tată? Căci, dacă ați fost adoptat de bunici (dacă există o hotărăre judecătorească de adopție, nu dacă ați fost pur și simplu „luat de crescut”, cum se zice în popor, dar fără acte) atunci fostul bunic este acum tatăl dvs. - ca efect al adopției.

Dacă vă aflați în continuarea studiilor - fiind major - atunci puteți cere pensie de la aceia care apar la rubrica părinți în certificatul dvs. de naștere. (dacă ați fost adoptat, acolo este scris numele adoptatorilor).
Ultima modificare: Miercuri, 14 Martie 2018
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am 17 ani iar în 6 luni fac 18, tatăl meu vitreg ... CristinaDobre1518 CristinaDobre1518 Buna ziua! Am 17 ani iar în 6 luni fac 18, tatăl meu vitreg a murit acum 2 saptamani. Am discutat cu părinți mei si nu vor sa faca nimic pentru averea lui. ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara andreipop_2013 andreipop_2013 Buna ziua. am citit la un articol prezentat la dvs pe forrum,,ca exista exceptii in ceea ce priveste plata pensiei alimentare. Fata a in curand are 19 ani ... (vezi toată discuția)
Infiere! va rog mult! Sora mea, are dintr-o casatorie anterioara un copil in varsta de 22 de ani.Tatal copilului i-a platit pensie alimentara doar in primul an de vita .De ... (vezi toată discuția)