Buna ziua am si eu o intrebare. Daca tatal copilului meu doreste sa obtina o custodie comuna , el fiind cetatean strain fara domiciliu in romania nu are loc de munca aici si nici un permis de sedere .are dreptul sa si i a copilul in tara la el fara acordul meu pentru vizite in tara lui , sau custodia comuna cu drept de vizita fara ca eu sa nu ma opun se face doar pe teritoril romaniei? Ma intereseaza ce inseamna custodie comuna cu un cetatean strain care nu locuieste in romania ce drepturi are iar daca vizitele se vor face in afara tariiYes
Buna dimineata
Indiferent de unde ar domicilia cei doi părinți ai minorului custodia comună se aplica in aceleasi conditii.
Aceasta însemnând drepturi si îndatoriri egale ale celor doi părinți. ( ex. La vizita il poate vizita atât în țară cât și în străinătate, la întreținere, la programul de creștere și educație. Etc...)
Evident in cazul neînțelegerii celor doi părinți, dacă cel putin unul decide sa actioneze in instanța, atunci aceasta va pronunța o sentință civilă în interesul superior al minorului.
Pentru siguranța respectării obiectivelor propuse de dumneavoastra in cresterea si educarea copilului e bine sa aveti un avocat la proces.
Nu in final, tin sa precizez ca minorul peste 10 ani va putea fi audiat de judecător si intrebat in legatura cu aceasta custodie. Primează enorm ce își dorește și acesta.
Cu stima?
Copilul are 2 ani in cazul unei custodii comune mi se pare normal sa isi vada copilul insa nu in tara lui fara acordul meu. Nu stiu in ce conditii ar sta acolo el locuieste cu fosta lui sotie si nu as permite sa mi tina copilul intr o casa pe care eu nu o cunosc. Eu momentan nu am inaintat nici un proces . Atata timp car el nu sta in romania si nu colaboreaza cu mine si nu contribuie financiar si ma conditioneaza nu cred ca are cum sa aiba grija de el iar eu oricand pot avea nevoie de o semnatura din partea lui. E suficient faptul ca nu comunica cu mine nu sta in romania ba chiar e cetatean strain si nu isi viziteaza copilul sa obtin si custodie exclusiva?nu contribuie cu nimic iar daca vreodata am nevoie si de el nici macar nu am adresa lui de acolo
Custodie comuna
zallyna
1) Ce inseamna custodie comuna in acceptiunea noului Cod Civil?
2) Dupa stabilirea custodiei comune, mai este necesar acceptul celuilalt parinte pentru ... (vezi toată discuția)