In luna noiembrie anul, anul trecut am achizitionat un aprtament. Contractul cu vechiul propietar presupunea ca acesta sa fie eliberat in 28 feb 2018. Astfel in luna ianuarie 2018 am demarat procedurile necesare pentru a obtine avizele de constructie in vederea renovarilor. Aceste modificari implicau si daramarea unui perete, mai exact 1m din lungimea unui perete di 4m. In luna februarie vechiul proprietar a parasit apartamentul si am demarat lucrarile. Am sunat la biroul de arhitectura care se ocupa de dosarul nostru si ne-au spus ca modificarile au fost aprobate de catre expert mai urmeza a fi depus dosarul la primarie. am solicitat o schita pentru a o arata la asociatia de proprietari si ni s-a spus ca o vom primi. Luand o decizie gresita am hotarat sa demaram modificarile stiind ca totul a fost aprobat de catre expert. cand am primit schita de la arhitect am observat ca peretele amintit mai sus lipseste din lucrare. L-am sunat pe arhitect si si-a cerut scuze asigurandu-ne ca totul e in regula ce poate sa ne ceara e sa punem un buiandrug. A doua zi am fost sunat de catre arhitect care mi-a spus ca peretele nu se poate da jos deoarece blocul este vechi si ar avea o constrcutie mai ciudata. Astfel am hotarat sa pun acel perete inapoi la locul lui din exact acelasi material care era si pana atunci mai exact caramida. Intrebarea mea e: In cazul in care voi fi reclamat ce risc avand in vedere ca peretele a fost readus la forma initiala? Va multumesc
În primul rând riscul este al arhitectului care a dispus expertiza. El își poate pierde dreptul de a mai profesa.
Pe de altă parte cata vreme ati readus imobilul în formă inițială dar se va dovedi că prin aceste "operatiuni" ati afectat structura blocului sau a celorlalți locatari de la imobilele superioare/ inferioare proprietarul apartamentului va fi bun de plata, iar acesta dacă nu ați stabilit in mod scriptic ca va da acordul va va trage la răspundere pe dumneavoastra.
Atat timp cat structura de rezistenta a imobilului nu a fost afectata iar in final nu a fost schimbata topografia si caracteristicile incaperii,,nu veti avea de suferit
Urmeaza sa aduc un expert care sa hotarasca treaba asta. Acesta ar trebui sa vina cu solutii in cazul in care a fost afectata rezistenta imobilului sau care sunt pasii de urmat? Amenda de la 1.000 la 10.000 ron?
Nu am fost reclamat dar doresc sa fiu in legalitate 100% pentru orice eventualitate.
Va multumesc