avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Banda de alergare poate fi mijloc fix ?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Banda de alergare poate fi mijloc fix ?

Vreau sa cumpar pe firma o banda de alergare care va sta la birou cu scopul de a-mi mentine forma fizica. Este posibil sa o trec ca mjloc fix si in ce categorie ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: marius.m , utilizator 18:28, 15 Martie 2018
Mijloacele fixe sunt obiectele cu valoare mai mare de 25 milioane (sper ca nu ma insel si s-a modificat in crestere). Sub valoarea de 25 mil sunt obiecte de inventar.
Este greu de crezut ca o sa puteti deconta pe firma banda de alergare.
Cf Ordin 1802/2014:

(1) Imobilizările corporale reprezintă active care:
a) sunt deţinute de o entitate pentru a fi utilizate în producerea sau furnizarea de bunuri ori servicii, pentru a fi închiriate terţilor sau pentru a fi folosite în scopuri administrative; şi
b) sunt utilizate pe parcursul unei perioade mai mari de un an.


Deci nu are legatura cu valoarea.

Din punct de vedere fiscal are legatura cu valoarea, dar si aici exista o derogare:

Cod fiscal, art 28:

(2) Mijlocul fix amortizabil este orice imobilizare corporală care îndeplinește cumulativ următoarele condiții:

a) este deținut și utilizat în producția, livrarea de bunuri sau în prestarea de servicii, pentru a fi închiriat terților sau în scopuri administrative;

b) are o valoare fiscală egală sau mai mare decât limita stabilită prin hotărâre a Guvernului, la data intrării în patrimoniul contribuabilului;

c) are o durată normală de utilizare mai mare de un an.

...
(21) În cazul unei imobilizări corporale care la data intrării în patrimoniu are o valoare fiscală mai mică decât limita stabilită prin hotărâre a Guvernului, contribuabilul poate recupera aceste cheltuieli prin deduceri de amortizare, potrivit prevederilor prezentului articol.


Deci ati putea sa il amortizati doar contabil, nu si fiscal, daca platiti impozit pe profit. Daca e micro nu mai conteaza.

ANAF ar putea reincadra tranzactia, si sa o considere plata de divindend, avand in vedere ca nu este pt activitatea societatii.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare laptop edervi edervi Un laptop a carui valoare este de 2418 lei (fara Tva) poate fi considerat mijloc mic? Multumesc. (vezi toată discuția)
Mijloc fix sau nu? sub_bass2002 sub_bass2002 Un televizor cu o valoare de 1859 tva inclus- mijloc fix sau obiect de inventar? (vezi toată discuția)
Un aparat masurat prize pamant poate fi incadrat la obiecte de inventar? croberta croberta Unitatea achizitioneaza un aparat masurat prize pamant in valoare de 6600 lei. Poate fi incadrat la obiecte de inventar? Face parte din grupa 2.2. APARATE ... (vezi toată discuția)