avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat depasire neregulamentara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat depasire neregulamentara

Long story short, Am depasit masina politiei (nu rutiere) intr-o zona permisa(mergeau destul de incet) . Problema este ca am depasit imediat in spatele altei masini care depasea iar soferul respectiv a accelarat foarte incet(probabil de frica radarului). Pentru ca venea ceva din fata , am fost fortat sa revin pe banda(in fata masinii de politie) mai repede decat as fi vrut, dar in conditii de siguranta dupa parerea mea. M-au oprit si mi-au spus ca se retine permisul de conducere pentru 30 de zile pentru depasire neregulamentara. Am refuzat sa semnez procesul verbal. Am luat de la ei doar dovada cu drept de circulatie 14 zile. Ei au spus ca au si filmare, pe care nu am vazut-o. Chiar cred ca a fost un abuz si ca am depasit in conditii de siguranta, Ca dovada, au mai mers putin in spatele meu pana s-au hotarat sa ma opreasca.

Intrebari:
Am vreo sansa sa castig o eventuala contestatie?
Care este valoarea amenzii? Nu au spus nimic de ea dar banuiesc ca nu scap fara
Pot sa cer sa mi se anuleze dovada de circulatie pentru a recupera permisul mai devreme?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: eugen198 , utilizator 19:18, 15 Martie 2018
Amenda la jumatate din minim (platibila in 48 de ore de la data de pe plicul in care veti primi PV de contraventie) este de 290 RON.
Deocamdata asteptati sa va vina PV, filmul puteti sa-l cereti ca sa-l vizionati doar daca depuneti plingere contraventionala . Asta in cazul in care exista filmare.
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua aseara in jurul orei 20:00 am circulat pe un bulevard ... Andrei22a Andrei22a Buna ziua, Aseara in jurul orei 20:00 am circulat pe un bulevard cu 2 benzi. Eu eram pe banda 1 si in stanga mea pe banda 2 era alta masina, din fata a ... (vezi toată discuția)
Contestatie depasire neregulamentara. Gabriel9517 Gabriel9517 Ieri mi-a fost suspendat permisul pentru depasire neregulamentara. Intrasem in depasirea unui camion iar in fata lui era un logan alb cu numere de MAI. Am ... (vezi toată discuția)
Art. 120, lit. j) din oug nr. 195/2002 surroundead surroundead Buna ziua Ieri, in Vinerea Mare, mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile. In localitate (Rm Sarat) am intrat in depasirea unui sir de 3 ... (vezi toată discuția)