Bună ziua. În luna Noiembrie 2017 am prelungit contractul cu vodafone (persoană juridică). În contract sunt trecute mai multe numere de telefon și pe unele din ele am achiziționat terminale (2 telefoane). Mă interesează cum aș putea rezilia contractul, mai exact să portez numerele în altă rețea fără să plătesc ”despăgubiri” (în jur de 1800 euro).
Buna ziua. Prin Hotarârea nr. 8254/2015 pronuntata de Tribunalul Bucuresti la data de 20.11.2015, Vodafone este obligat sa elimine din contracte clauzele abuzive care îi obliga pe abonati sa achite taxe de reziliere sau mai nou de justa despagubire, in cazul in care indraznesc sa rezilieze contractele inainte de termen.
Prin intermediul aceleiasi hotarari(nr. 8254/2015) emise de catre Tribunalul Bucuresti vor fi eliminate din contracte si paragrafele referitoare la durata minima contractuala si calculul prejudiciului ce ar fi fost cauzat ca urmare a rezilierii contractului inainte de termen.
Efectuati portarea linistit. Daca sunteti amenintat, spuneti-le ca veti promova o actiune in instanta contra clauzelor abuzive, sau ca va veti adresa ANPC in acepasi scop.
Dupa portare, nu aveti de platit decat penultima luna din contract, deoarece prima luna ati platit in avans.