Buna ziua. Sper ca imi pun intrebarea in locul potrivit. Nu demult sotia a mostenit niste pamant cu o casa mica pe ea. In acea casa, teoretic, fosta concubina a decedatului a permis unei persoane locuiasca. Noi am aflat despre asta abia atunci cand am mers sa vedem casa si am vazut ca inauntru este o mizerie si deranj de nedescris si ca cineva locuieste acolo. Ziua urmatoare am fost sunati de la politie, pe motiv ca acea persoana a facut o reclamatie, cum ca i-au disparut niste scule din casa si pe noi ne-a vazut un vecin acolo ultima data. Acum, politia ne-a chemat sa dam o declaratie ca nu am "furat" nimic din casa. Intrebarea mea este: sunt obligat sa dau acea declaratie? Acel cineva cine era (zic eu abuziv, de vreme ce sotia, in calitate de proprietar nu i-a permis sa stea acolo) in imobil, nu trebuie sa dovedeasca daca a detinut acele scule? Ce se intampla daca nu ma duc sa dau declaratia? Multumesc anticipat.
Așa este procedura și ar trebui să mergeți să dați acea declarație. Dacă nu mergeți ați putea fi obligat să mergeți, dacă se emite un mandat de aducere pe numele dvs. Sigur că pentru a fi trași la răspundere ar trebui să existe probe certe că ați lua acele scule. Dacă persoana care a depus plângerea a mințit ar putea fi cercetată pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. Cât privește șederea ei în casa moștenită de soția dvs., dacă nu există un contract de închiriere în vigoare, soția, în calitate de proprietar al casei, poate cere evacuarea ei de acolo.
Pentru a solutiona reclamatia este in interesul dv sa dati curs citatiei de la politie,ocazie cu care puteti prezenta si documentele care va atesta calitatea de proprietar asupra imobilului
Nu este de preferat sa refuzati audierea la politie deoarece refuzul dv poate fi interpretat in defavoarea dv
Daca nu va prezentati la politie riscati sa fiti amendat,sa fiti adus cu mandat