avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cu ce act ma pot legitima?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cu ce act ma pot legitima?

In afara de cartea de identitate!

De exemplu, C.I. mi-a expirat, mi-am depus actele si tb sa o ridic in 10 zile.
Buuun! Primesc un aviz de la posta ca am un pachet! Iau carnetul de sofer si o copie al fostei C.I. sa vada (vaca, era sa scriu, scuzati!) func-tio-na-ra ca sunt una si aceeasi persoana, ca domiciliul corespunde etc.
Si cand colo ce credeti ca mi-a raspuns v...ooops, fctionara?
"Puteti sa va legitimati doar cu pasaportul, altfel imi pare rau!"
Pai, pe pasaport nu e adresa, e trecut doar orasul si jud. in care locuiesc, pe carnetul de sofer scrie tot, si adresa si CNP-care nu se schimba odata cu noua C.I., ci doar seria si numarul.
O alta va...na, colega, mai desteapta, se vede treaba, zice" Cu carnetul de sofer va legitimati doar in fata politistului de la rutiera, ca sa dovediti ca sunteti sofer!"
Pai, cum naiba? Si atunci cu pasaportul doar in fata vamesului ca sunt turist?
M-am enervat! "Sa vina altcineva din familie, daca n-aveti pasaport".
Tata, de la tara, cine naiba, Doamne, iarta-ma???

Sa presupunem ca nu am pasaport, ca sotul e plecat prin Italia-deci nu poate sa ridice pachetul, copilul de 1 an are doar certificat- nu C.I., eu am C.I. la schimbat, fara vreo adeverinta cum se da la permisul de conducere pt doua sapt.(ma intreb de ce nu e la fel si cu C.I.-cu adeverinta la mana pana ti-o preschimba) asaaaa, deci eu cu carnetul de sofer nu ma pot legitima la posta asta romana de cacao pt a-mi ridica un amarat de pachet?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:52, 24 Octombrie 2009
faceti reclamatie se poate si cu permisul de conducere, doar este eliberat de politie pe baza de buletin.
In sensul Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.97/2005, prin act de identitate se intelege cartea de identitate, precum si cartea de identitate provizorie si buletinul de identitate, aflat in termen de valabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate ContSters29260 ContSters29260 Pentru ca nu stiu unde sa pun intrebarea asta, o pun aici: cum ma descurc in Romania cu statutul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate? Ma pot ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare kosmin76 kosmin76 se poate incheia un contract de vanzare cumparare daca nu a fost schimbat buletinul dupa casatorie? (vezi toată discuția)
Act de identitate pentru contract notarial enverhoxha enverhoxha La cumpărarea unui bun imobiliar, singurul act de identitate acceptat de notar pentru contract este CI, sau se poate folosi un alt act (paşaport, permis de ... (vezi toată discuția)