Buna seara!
As dori sa ma lămuriti, daca se poate, cu privire la urm situatie:
In urma cu aproape doi ani persoana x a fost oprita de către organele juridice pe motivul ca acesta conducea un autoveh neînmatriculat si fara permis.
Moped mai exact. In 2017 i s-a deschis dosar penal insa nu a stiut nimic.
Persoana a fost plecată din tara( dec 2016- iulie 2017) nu a stiut nimic de dosar.
In aceasta perioada pers trebuia sa se prezinte de cateva ori la tribunal insa repet, nu stia nimic si nu era in tara. Cand s a întors nu a primit nici o instiintare sau citație, iar anul acesta in ianuarie a primit sentinta:
O amenda de 1800 de lei pt conducerea autoveh neînmatriculat, calculata ca fiind 180 de zile amenda (detentie) la care s-a mai adăugat un an cu executare pt lipsa permisului de conducere. Incepand cu luna febr pers este privată de libertate si isi executa pedeapsa in regim deschis.
Vreau sa menționez ca am scos actele pt moped, de curand si in acea perioada era înmatriculat!
Persoana a condus pe drum de tara.. Si a fost judecata in lipsa.
Putem sa facem apel la dosar?
Chiar daca a trecut termenul?
Sau... Putem sa facem ceva??
Multumesc!
Ba da!
Locuia la adresa din actul de identitate, plus ca tatal persoanei mergea săptămânal la apartament sa vada daca totul e ok, si nu a gasit nimic. Nici o instiintare, citație.. Nimic.
In momentul in care a fost surprins conducand acel moped singurul lucru pe care i l-a spus politistul a fost "o sa am grija sa faci inchisoare! "
Dar sa meargă sa dea declarație pers in cauza, sau sa i se aducă la cunostinta ca are dosar penal... Nici vorba
Cu siguranta o sa luam un avocat pentru ca nu mi se pare deloc normal ce se intampla!
Va multumesc frumos!
Inca o intrebare :
În baza art. 334 alin. 1 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin. 2 C.pr.pen. şi art. 61 alin. 4 lit. c) C.pen., condamnă pe inculpatul X, la pedeapsa de 1.800 lei amendă penală, calculată prin înmulţirea unui număr de 180 zile-amendă cu suma de 10 lei corespunzătoare unei zile-amendă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.
Aceasta amenda trebuie doar executată??
Nu putem sa o platim??
Desi... Autoveh fiind inmatriculat, amenda nu ar trebui sa existe!
Amenda penala
140897
Buna ziua as dori sa stiu daca dupa ce am platit amenda penala pot depune dosarul pentru permis si dupa cele 6 luni sa pot da numai orasul (vezi toată discuția)