avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deductibilitate bonuri cadou publicitare?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deductibilitate bonuri cadou publicitare?

Buna ziua. As dori sa va adresez o intrebare: in ce masura sunt deductibile bonuri cadou de marketing?
Din cate am inteles, acestea au acelasi regim ca si pixurile, brichetele... conform legii 193/2006 articolul 2 si articolul 21 din codul fiscal punctul d. (eu fac un contract cu o firma de tichete de marketing, iar in contract se stipuleaza ca se ocupa de inserare logo, mesaj publicitar...si, se pare, prin acest contract ele devin materiale publicitare, chiar daca au valoare - iar, astfel, nu trebuie sa justific cui dau aceste tichete).

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: iuli-ana , utilizator 08:42, 4 Decembrie 2009
Tichetele Cadou pentru salariati sunt deductibile si scutite de taxele sociale aferente angajatorului, in limita a 2% din fondul de salarii. Angajatii sunt scutiti de impozit pana la 150 lei de persoana, per eveniment.
Acest lucru il stiam...insa, asa cum am spus mai sus se pare ca este o varianta cu aceste bonuri cadou publicitare....
Da, cred ca sunt deductibile integral si pot fi achizitionate pt a fi date tertilor drept material publicitar. Asa am interpretat si eu dar nu am folosit inca astfel de bonuri.
ne-ar fi de ajutor parerea unui consultant fiscal sau a unei persoane care lucreaza intr-o societate ce foloseste aceasta practica
multumin anticipat pt. ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri cadou cosmin910 cosmin910 Buna ziua! As dori sa stiu daca se plateste impozit pentru bonurile cadou in functie de numarul de angajati, de valoarea per angajat a bonuilor, de cate ori ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou de craciun Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna seara! Iar dau de o problema pe care nu o inteleg. Citind atatea forumuri vad ca parerile referitoare la tichetele cadou sunt impartite. Daca poate ... (vezi toată discuția)
Impozit pe tichete cadou valih valih Va rog sa ma ajutati in lamurirea problemei privind impozitul pe tichetele cadou. Nu am reusit sa inteleg de nicaieri daca se impoziteaza sau nu tichetele ... (vezi toată discuția)