avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura copil minor

Buna ziua am un baietel minor are varsta de 4 ani iar eu sun despartita de tatal sau nu am fost casatoriti cu acte iar acum sunt cadataorita cu alcineva dar cu acte copilul este la mine cu tatal sau nu se poate lua legatura de cand a plecat eu as putea iesi din tara cu copilul fara procura tatalui sau ce ar trebui sa fac ca sa obtin o procura cat mai repede? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:39, 15 Martie 2018
Dacă nu știți unde este tatal biologic al copilului nu aveți șanse sa obțineri nici repede, nici greu procura. Singura duba soluție este sa faceti un proces de custodie exclusiva a copilului pentru a ieși cu el din tara, fara procura
Stiu unde este dar nu pot lua legatura cu el deoarece refuza acest lucru si refuza sa imi dea si procura la copil

Petre Enache a scris:

Dacă nu știți unde este tatal biologic al copilului nu aveți șanse sa obțineri nici repede, nici greu procura. Singura duba soluție este sa faceti un proces de custodie exclusiva a copilului pentru a ieși cu el din tara, fara procura

Daca tatal refuza explicit sa dea procura sau nu raspunde solicitarii, ii puteti suplini in instanta consimtamantul, proband ca iesirea din tara este in interesul minorului, destinatia aleasa si perioada pt care doriti incuviintarea. Trebuie sa stiti si ca un astfel de dosar se poate intinde pe o perioada de minim 6 luni.

Singura situatie in care nu ati avea nevoie de semnatura tatalui este aceea in care ati exercita in mod exclusiv autoritatea parinteasca.

In plus trebuie sa solicitati instantei si incuviintarea eliberarii unui pasaport pt minor, in lipsa acordului tatalui in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare din tara cu copilul minor ELENAsl ELENAsl as vrea sa plec din tara cu fetita mea care are 3 ani; nu am fost casatorita dar copilul e recunoscut de tata. as putea pleca fara acordul lui? el nu este ... (vezi toată discuția)
Controverse excludere de la exercitarea autoritatii parintesti cezarad cezarad Va prezint o speta: o mama care are un copil cu un tip cu care nu a fost casatorita niciodata, nu poate iesi cu copilul din tara intrucat i se cere de catre ... (vezi toată discuția)
Sa poti incredinta copilul unuia dintre parinti david32 david32 cum pot face,k un copil sa nu mai depinda de unul dintre parinti(cu acordul parintelui),si sa raspunda unl singur de el.adica :sa nu mai am nevoie de procura ... (vezi toată discuția)