Buna ziua,
Urmeaza sa cumpar un imobil ce este detinut de o societate comerciala constituita prin asocierea dintre un cetatean strain (notam cu A) si o alta societate comerciala romaneasca, care la randul ei este constituita prin asocierea dintre doua persoane fizice, una dintre acestea fiind tatal primei persoane fizice, cetatean strain, pomenite mai sus (notam cu B). In extrasul de carte funciara nu sunt inscrise sarcini, actele de propietate sunt in regula, societatea comerciala a cumparat imobilul in urma cu 8 ani de la persoana fizica B.
Intrebarea mea este, exista vreo situatie in care cineva ar putea sa atace dreptul meu de propietate asupra acestui imobil odata incheiata vanzarea? Am auzit ca au existat cazuri in care dreptul de propietate al unor persoane a fost atacat de catre terti care se judecasera cu vanzatorul, pierzandu-se dreptul de propietate al cumparatorului.
Multumesc anticipat
Sincer nu inteleg ce legatura au cetatenii strani cu posibilitatea desfiintarea unei vanzari de catre o persoana juridica romana catre dvs.
Daca exista vreo situatie in care se poate incerca rezolutiunea unui contract de vanzare cumparare? Da, in mod ipotetic este posibil, vanzarea-cumpararea nu este un act perfect. Dreptul de proprietatea perfect este cel obtinut prin uzucapiune sau la licitatie publica.
Daca doriti un raspuns care sa va ajute, incercati cu detalii va rog. Cine vinde, ce vinde, ce sarcini sunt pe imobil si mai ales care sunt temerile dvs concrete