avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata salariului
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata salariului

Buna seara ! Sunt angajat la unei companii multinationale si lucrez in schimburi. 11-22-33-LL. Zilele de weekend sunt platite suplimentar (dublu-100%), iar schimbul 3 cu 25%. Intrebarea mea este urmatoarea, cum se procedeza cu cele 48 de ore libere si daca aceste 48 de ore nu se incadreaza in aceeasi saptamana (spre exemplu primesc liber ziua de luni din saptamana urmatoare), nu trebuie sa primesc inca o zi suplimentar pe salariu ? Adica muncesc sambata si sunt platit dublu, dar cum ramane cu liberele ?
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
manuq17, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:52, 17 Martie 2018
In speta, daca lucrati sambata si duminica ,liber ar putea fi luni-marti, saptamana urmatoare.

Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive , acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
....
j) nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului saptamanal, cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei;
.....
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repaus saptamanal Alex.cinta Alex.cinta Salut. Treaba sta în felul urmator: pe data de 28,29 și 30 (luni, marți, miercuri) am concediu de odihna. Pe data de 31(joi) lucrez. Pe 1,2 și 3(vineri, ... (vezi toată discuția)
Ore prestate sambata Mioara.B Mioara.B Buna ziua! Un angajat lucreaza luni- vineri 8-16. Sambata la ora 12 este solicitat sa vina la serviciu timp de 3 ore- accepta.Cum ii consider cele 3 ore? Munca ... (vezi toată discuția)
Angajat Viotcv@gmail Viotcv@gmail M am angajat de o lună jumătate si in tot acest timp nu am primit nici un liber. Intr o lună am prestat 240 de ore. Ce drepturi am si ce am de facut? Am ... (vezi toată discuția)