În urma unei ședințe de comitet executiv s a constat ca exista anumite sume care trebuiesc recuperate. Perioada în care s a făcut verificarea este 2011-2018. Anul trecut am devenit proprietara unui apartament din una din aceste 4 asociatii. Sunt obligata sa plătesc sume restante văzând faptul ca eu nu sunt proprietara nici măcar de un an? Multumesc. Nicoleta
Pentru raspuns la obiect detaliati speta
Ce sume trebuiesc recuperate?
Ce reprezinta respectivele sume?
Dispozitia in vigoare prevede ca dreptul de executare a debitelor este de 3 ani,ori dv precizati ca verificarea a intersat perioada 2011-2018
Cine este vinovat de acumularea acelor sume care trebuiesc recuperate ?
Ce legatura exista intre titlul si continutul topicului?
Cand ati preluat imobilul vanzatorul nu a prezentat adeverinta emisa de asociatie?
De cand locuiti in imobil ati acumulat sume cu titlu de restanta?
Detaliati speta
Ei vorbesc despre o suna de recuperat de 26.638. Eu nu am avut restante la asociație de când m am mutat în august 2017. Nu știu ce a fost intre vechiul proprietar și asociatia pentru ca am cumpărat apartamentul printr o agenție imobiliara. În document scrie " în urma verificărilor doc asociatiei Pt perioada 01-09-2011 01-01-2018 de către adm societății s-a constatat că nu s au repartizat în plata contribuțiile angajatorului către bugetul de stat. În finalul calculelor au rezultat urm sume de rexuperat (cea de sus). În luna martie se va repartiza su afișa Pebtru fiecare apartament suma de recuperat în urma verificarilor
Daca exista document care constata ca nu s au repartizat în plata contribuțiile angajatorului către bugetul de stat.,reprezentantii asociatiei ar trebui sa desfasoare demersuri pentru a constata cui apartine culpa nerepartizarii contributiilor si acela sa fie obligat la plata acestora
In orice caz,impunerea de sume restante se poate face pentru perioada de maximum 3 ani in urma -pentru restul intervine si opereaza termenul de prescriptie
Daca asociatia dv intentioneaza recuperare debite aferent perioadei 2011-2018 nu are temei legal sa solicite recuperare suma mai vechi de 3 ani de zile, si se ridica suspiciunea unui interes in detrimentul proprietarilor si in favoarea vinovatului pentru nerepartizare contributii catre buget