avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ce tip de contract inchei?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ce tip de contract inchei?

sunt un proaspat jurist al unei firme ce se ocupa cu finisaje in constructii, dar pe langa acest obiect de activitate mai are si "vanzarea cu amanuntul".
astfel, firma a inchiriat un spatiu si l-a transformat intr-un magazin de vanzare a obiectelor electrice , corpuri de iluminat, etc...
acum vine problema mea: seful meu a venit azi la mine si mi-a spus "faci un contract de vanzare cumparare prin care firma noastra vinde punctul nostru de lucru ( se referea la magazinul de electrice) firmei X.
m-am resemnat , incepusem sa lucrez la clauzele contractului si nu am mers prea departe pentru ca la chiar "obiectul contractului" m-am impotmolit.
si va intreb:
1. poate fi numit magazinul de electrice punct de lucru?
2.daca da,desi nu cred, pot eu satrec la obiectul contractului vanzarea unui punct de lucru?
3.spatiul e inchiriat, marfa e a noastra, deci ce tip de contract inchei cu firma care vrea sa cumpere magazinul.?
4. eu cred ca solutia este urmatoarea: reziliez contractul de inchiriere al spatiului si vand marfa (!) firmei cumparatoare, care la randul ei, inchiriaza spatiul la care am renuntat eu, nu?
in asteptare de raspunsuri, multumesc!
scuze daca mintea mea de jurist trebuia sa raspunda singura la intrebarile acestea, dar sunt si eu la inceput
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 10:32, 2 Martie 2006
Magazinul este cu siguranta punct de lucru

Pentru spatiu va recomand un contract de subinchiriere, daca se poate, iar pentru bunurile din magazin: mese, rafturi, marfa etc un contract de vanzare-cumparare
:):):)multumesc mult!
:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare punct de lucru - contract de locatie de gestiune ade_ice_ice ade_ice_ice Buna seara, Imi baza unui contract de locatie de gestiune, imi pot inregistra punct de lucru al unei firme si fiscaliza casa de marcat pe locatia ... (vezi toată discuția)
Preluare/inchiriere magazin alimentar silviu_stefan silviu_stefan As dori si eu un sfat sau mai bine zis un consiliu la urmatoarea intrebare daca se poate. Doresc sa preiau o afacere deja existenta , sa inchiriez acea ... (vezi toată discuția)
valoarea unui contract de comodat bucurescu bucurescu buna ziua, intr-o locatie unde isi desfasoara activitatea alta firma si tot spatiul imobilului este inchiriat in intregine acestei firme, eu pot face cu ... (vezi toată discuția)