Buna ziua,
As vrea sa intreb pe ce perioada se va face poprirea la tert (angajator) avand in vedere ca eu la primirea hot.judecatoresti eram in preaviz. Executorul ameninta ca o sa le opreasca toata suma datorata de mine cu toate ca eu nu mai lucrez la acea firma iar in moemntul de fata nu sunt angajata. Hotararea judecatoreasca a venit prin posta in ziua de 8.03.2018.Nu s-a facut apel , deoarece fostul angajator a fost de acord sa plateasca suma pt perioada in care am mai lucrat.Hotararea suna asa: Valideaza poprirea asupra sumelor de bani datorate tertul poprit............debitorului.........in perioada 23.08.2017-19.09.2017 pana la concurenta sumei de .......... Multumesc!
Cred ca dvs nu spuneti toata povestea. E asa sau nu-i asa?
Probabil ca poprirea a fost infiintata si trimisa catre angajator inca de anul trecut, din august 2017, si angajatorul nu s-a conformat. E asa sau nu-i asa?
In urma convorbirii telefonice dintre executor si angajator , acesta din urma a intarziat cu o zi trimiterea documentelor necesare executorului. Executorul la dat in judecata in septembrie 2017 pentru poprire .In martie 2018 a venit hotararea judecatoreasca cu textul "Valideaza poprirea asupra sumelor de bani datorate tertul poprit...............debitorului..............in perioada 23.08.2017-19.09.2017 pana la concurenta sumei de .......... Ok , poprirea s-a efectuat si s-a platit de catre angajator acum in martie 2018, pentru cele doua luni august si septembrie 2017 (1/3 din salariu brut) , dar executorul ameninta ca-i va opri fostului angajator toata suma pe care eu o am de plata (in fiecare luna de acum incolo),nu numai pe cele doua luni pe care le-a platit , citez ..." eu am hotararea judecatoreasca domne", scrie acolo pana la concurenta sumei.,esti un .......... nu stii sa citesti?". Intrebarea era daca poate face asta avand in vedere ca eu nu mai lucrez acolo.din septembrie anul trecut. Multumesc!
Dacă sumele sunt datorate periodic (cum este și cazul veniturilor din salarii), poprirea se validează atât pentru sumele ajunse la scadență, cât și pentru cele care vor fi scadente în viitor, în acest ultim caz validarea producându-și efectele numai la data când sumele devin scadente.
Efectele validării popririi constau in faptul că terțul poprit va proceda, după caz, la consemnarea sau plata prevăzută la art. 787 cod procedură civilă, în limita sumei determinate expres în hotărârea de validare. În caz de nerespectare a acestor obligații, executarea silită se va face împotriva terțului poprit, pe baza hotărârii de validare, în limita sumei ce trebuia consemnată sau plătită (este vorba despre suma pe care angajatorul o datorează salariatului în baza raporturilor de muncă).
Atunci când poprirea a fost validată, desființarea acesteia se va face de instanța de executare prin încheiere executorie, dată cu citarea părților. Instanța de executare poate fi sesizată de executorul judecătoresc sau de către persoana interesată (în spetă, angajatorul).