avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pierd stimulentul de inserție dacă îmi iau concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pierd stimulentul de inserție dacă îmi iau concediu medical pentru îngrijirea copilului?

Bună ziua! În urmă cu două luni mi-am reluat activitatea și a început și fetița (1 an și 11 luni) grădinița. Tot atunci au început și problemele de sănătate. Acum fata a răcit ni s-a recomandat să stăm acasă cu tratament. Beneficiez de stimulentul de inserție. Este adevărat că pierd definitiv stimulentul dacă îmi iau concediu medical pentru îngrijirea copilului sau doar pe perioada concediului? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tebaatusasula , utilizator 14:46, 24 Decembrie 2019
Buna ziua,
Nu pierdeti stimulentul de insertie, este un drept al dvs. ca v-ati intors in campul muncii cu cel putin 60 de zile calendaristice inainte de implinirea varstei de 2 ani ai copilului.
Faptul ca dvs. va luati concediu medical pe cod 09 pentru ingrijirea copilului bolnav este un alt drept al dvs. de care beneficiati. Concediul medical se va plati de catre angajator fara sa fie afectat stimulentul de insertie. Aveti dreptul la maximum 45 de zile calendaristice pe an pentru un copil,
In momentul in care duceti concediul medical la angajator, acesta sa fie insotit de certificatul de nastere al fetitei.
Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru îngrijirea copilului bolnav este de 85% din baza de calcul.
Mulțumesc frumos!
Buna ziua, având în vedere vechimea subiectului, voiam să va întreb dacă ați întâmpinat probleme cu stimulentul după ce ați intrat în medical, cu stima, mulțumesc anticipat

wanna81 a scris:

Bună ziua! În urmă cu două luni mi-am reluat activitatea și a început și fetița (1 an și 11 luni) grădinița. Tot atunci au început și problemele de sănătate. Acum fata a răcit ni s-a recomandat să stăm acasă cu tratament. Beneficiez de stimulentul de inserție. Este adevărat că pierd definitiv stimulentul dacă îmi iau concediu medical pentru îngrijirea copilului sau doar pe perioada concediului? Mulțumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie emmy_pupu emmy_pupu Buna ziua, Ma aflu intr-o situatie nemaintalnita (cel putin asa zic cei de la Sediul unde mi-am depus dosarul de indemnizatie crestere copil si apoi ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cod 09 Roxa22 Roxa22 Buna ziua, Am fost recent in concediu medical pentru fetita, incadrata la codul 09- \"ingrijire copil bolnav in varsta de pana la 7 ani\", eu luand ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie poate fi acordat si în perioada concediului de risc maternal? nego nego O colegă de serviciu s-a întors din concediul pentru creștere copil înainte ca acesta să împlinească vârsta de un an. A beneficiat de stimulent în ... (vezi toată discuția)