avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita

Buna ziua!
Sper ca ma puteti ajuta cu un sfat in prezenta cauza.
Parintii mei au facut o refinantare in 2008 pentru a putea achita credit pentru imobil. (in franci elvetieni). Dupa dublarea francului parintii au fost in imposibilitate de a plati ratele, astfel ca in 2011 banca a cesionat contractul de credit catre Rabon. Acestia au inceput in 2012 executarea silita a parintilor mei, scotand la licitatie imobilul o data la 2 luni pana la sfarsitul lui 2017, astfel au aparut costuri de executor de aprox 5000 eur.
La inceputul lui 2018 Rabon a vandut creanta catre o persoana fizica (creanta, nu s-a adjudecat imobilul), aceasta din urma venind la adresa imobilului si inmanandu-ne instiintare de cesiune si somandu-ne sa achitam datoria altfel va trebui evacuat si ei vor vinde casa la licitatie cu pretul cel mai mare oferit (inclusiv 30% din valoarea stabilita de avaluator).
Astfel, am obtinut un termen de 3 saptamani prin care ne gandim cum rezolvam problema.
Mentionez ca tatal meu a murit , nu am facut succesiunea pe imobil dar am facut succesiune pe pensie privata si astfel m-am ales cu certificat de mostenitor si am primit si eu instiintare de executare de la aceasta persoana fizica.
Am vorbit cu mai multi notari si avocati si sunt 2 variante:
1. Sa contestam titlul executoriu (data fiind situatia preluarii acestuia de o persoana fizica), sa invocam perimarea lui etc
2. Darea in plata prin care sa scapam de datorie prin plata imobilului.
A doua solutie fiind evident ultima, din sfaturile mai multor avocati.

Din experientele dumneavoastra .. care e cea mai buna modalitate de abordare a cauzei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:35, 18 Martie 2018
Buna ziua! Sa contestati titlul pe ce temei de drept?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru credit neachitat balantamr balantamr Am facut un credit la Volksbank unde am girat cu apartamentul. Au aparut probleme, rate neachitate, etc, credit declarat scadent si dat spre executare silita. ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar ContSters10241 ContSters10241 In cazul unui credit ipotecar persoana care a facut creditul, a imprumutat de a banca suma de 625 milioane lei vechi ,restul din contravaloarea apartamentului ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil negarantat journeypoints journeypoints Buna ziua, Am un credit in franci elvetieni pe care nu imi permit sa il achit integral de la apreciera francului, iar suma platita lunar nu acopera toata ... (vezi toată discuția)