Buna ziua!
Sper ca ma puteti ajuta cu un sfat in prezenta cauza.
Parintii mei au facut o refinantare in 2008 pentru a putea achita credit pentru imobil. (in franci elvetieni). Dupa dublarea francului parintii au fost in imposibilitate de a plati ratele, astfel ca in 2011 banca a cesionat contractul de credit catre Rabon. Acestia au inceput in 2012 executarea silita a parintilor mei, scotand la licitatie imobilul o data la 2 luni pana la sfarsitul lui 2017, astfel au aparut costuri de executor de aprox 5000 eur.
La inceputul lui 2018 Rabon a vandut creanta catre o persoana fizica (creanta, nu s-a adjudecat imobilul), aceasta din urma venind la adresa imobilului si inmanandu-ne instiintare de cesiune si somandu-ne sa achitam datoria altfel va trebui evacuat si ei vor vinde casa la licitatie cu pretul cel mai mare oferit (inclusiv 30% din valoarea stabilita de avaluator).
Astfel, am obtinut un termen de 3 saptamani prin care ne gandim cum rezolvam problema.
Mentionez ca tatal meu a murit , nu am facut succesiunea pe imobil dar am facut succesiune pe pensie privata si astfel m-am ales cu certificat de mostenitor si am primit si eu instiintare de executare de la aceasta persoana fizica.
Am vorbit cu mai multi notari si avocati si sunt 2 variante:
1. Sa contestam titlul executoriu (data fiind situatia preluarii acestuia de o persoana fizica), sa invocam perimarea lui etc
2. Darea in plata prin care sa scapam de datorie prin plata imobilului.
A doua solutie fiind evident ultima, din sfaturile mai multor avocati.
Din experientele dumneavoastra .. care e cea mai buna modalitate de abordare a cauzei?
Multumesc!