avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit ipotecar

In cazul unui credit ipotecar persoana care a facut creditul, a imprumutat de a banca suma de 625 milioane lei vechi ,restul din contravaloarea apartamentului fiind achitat din bani proprii valoarea totala fiind de 1.245 000 lei vechi in cazul in care banca va intra in posesia lui din motive de neplata a ratelor si va fi scos la licitatie banca il va vinde la suma de 625 milioane, tin sa mevntionez ca acest credit a fost facut in franci elvetieni.
ce se va intimpla.
Nu il va scoate la licitatie la valoarea sumei respective, ci la valoarea intregului debit ( sold+dobanzi+penalitati). Doar ca in ziua de azi, imobilele se vand foarte greu si, conform Codului de procedura civila, daca la prima licitatie nu se adjudeca, la urmatoarele pretul scade din ce in ce mai mult.
Daca se vinde la o valoare mai mica decat debitul, ramaneti dator cu restul.
Banca nu-l va vinde cu 625 mil. ci cu o valoare raportata la piata imobiliara din acest moment. Trebuie sa tineti cont de faptul ca la suma imprumutata se mai adauga si dobanzile percepute de banca. Dupa ce va va vinde apartamentul la licitatie, daca banca obtine un pret mai mare decat debitul pe care il aveti dvs la banca, diferenta va va fi restituita

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita; mai multi creditori monique2803 monique2803 Sunt intr-o situatie imposibila si va rog nu ma judecati inainte de a-mi raspunde. Am un imobil ipotecat in favoarea unei banci care a cesionat creditul unei ... (vezi toată discuția)
Executare silita codebitor credit bancar ramolex ramolex buna seara! doi tineri casatoriti au contractat un credit de la banca. deoarece veniturile lor nu erau suficiente, au adus si doi codebitori (parintii) cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa renunt la apartament ipotecat ? halupacristina halupacristina Am facut un credit in franci elvetieni si ma intereseaza cum se procedeaza in situatia in care vreau sa renunt la apartament cu ipoteca pe el#-o. Creditul l-am ... (vezi toată discuția)