Buna seara!Am un copil de 1 an si noi parintii am hotarat sa ne separam ,nu suntem casatoriti,copilul este pe numele lui,as dori sa stiu daca el ar avea vreun castig in fata mea sa imi ia copilul(nu avem casa cumparata impreuna locuim inca in casa parintilor lui) si daca ar avea dreptul de a lua copilul sa innpoteze la el,precizez ca copilul are 1 an.Multumesc!
Buna seara,
Va trebui sa va adresati instantei solicitand:
- exercitarea autoritatii parintesti comuna;
- Stabilirea domiciliului minorului la dumneavoastra.
- stabilirea unui program de vizitare pentru minor de catre tata.
Stabilirea domiciliului minorului se va face de catre instanta in interesul superior al minorului.
Nu cred ca se poate stabili locuinta copilului la tata la o varsta atat de mica, dat fiind faptul ca mama reprezinta un reper emotional important in primii ani de viata, raspunzand cel mai adecvat nevoilor minorului (de altfel singurele avute in vedere de instanta cand hotaraste si nu eventualele orgoliile personale dintre parinti),
Veti avea insa custodie comuna si va trebui sa se stabileasca un program de vizita (eventual unul gradual, pe varste, ale copilului). In functie de probe, instanta va decide daca copilul va putea petrece sau nu cu tatal sau si nopti. As zice ca incepand cu varsta de 1 an acest lucru este posibil, avand impact pozitiv atat asupra copilului cat si al tatalui, pe care il va responsabiliza si implica in cresterea minorului. Cam in sensul asta si practica judiciara.