Bună seara!Va rog respectuos să mă ajutați cu un răspuns la următoarea situație de fapt:
Am o fetiță din concubinaj.De peste un an de zile o cresc singura ( cu ajutorul părinților și în casă lor),fără vizite sau contribuții de orice fel de la tatăl ei.
Pentru că nu am avut posibilitatea angajării unui avocat,fata jurista a unui vecin mi -a făcut gratis o cerere prin care a cerut stabilirea modalității de exercitare a autorității părintești , stabilirea domiciliului fetei la mine și pensie alimentara. M-a pus sa achit 60 de lei la primărie și să o trimit prin poștă.
Între timp dumneaei a plecat la fratele sau în străinătate în vacanță si mi-a zis sa urmăresc pe portal just ce se întâmplă cu dosarul.
Astăzi când am introdus numele meu, pe lângă dosarul de exercitare a autorității părintești ( în care eu sunt reclamanta), a apărut un nou dosar înregistrat ieri ,în care eu sunt pârâta iar tatăl fetei este reclamant ( obiectul dosarului fiind stabilire domiciliu minor).
Pentru că nu îndrăznesc să o deranjez în vacanță și pentru că mi-a zis s-o anunț când primesc vreun act de la judecatorie ( întâmpinare, așa mi -a zis) și nu am primit nimic, va rog pe cei care puteți sa ma ajutați și să mă lămuriți cam despre ce ar fi vorba.
Pot fi două dosare cu același obiect sau cererea mea nu a fost bună?
Dacă eu am solicitat și stabilirea domiciliului minorului( alături de exercitarea autorității părintești și pensie), el ( prin avocat) de ce a mai cerut stabilirea domiciliului fetei.
Oare vrea sa-mi ia fata?
Mulțumesc tuturor celor care ma veți sfătui!
Exista mai multe variante .posibile sa fi introdus cererea fara sa stie de actiunea dvs,etc.Cele 2 actiuni se vor conexa la procesul introdus de dvs,primul inregistrat.Asteptati sa se comunice si o sa va lamuriti ce anume cere,oricum sanse sunt mici pt,,a va.lua copilul"
Vă mulțumesc frumos d-le avocat!Așa m-a asigurat și doamna jurist, care mi -a spus că numai în mod excepțional fetița poate ajunge la tata ( dacă eu aș fi violenta, cu probleme psihice, alcoolică,m-aș droga,etc.).
Dumnezeu e Mare și Bun!
Sunt 2 dosare distincte, adica a formulat si tatal o astfel de cerere. Cum v a explicat anterior si colegul meu dosarele se vor reuni (conexa) pentru o mai buna si unitara solutionare a cauzei. Nu trebuie sa va faceti griji ca va lua minora. Cand judeca aceste aspecte instantele au in vedere pe de o parte varsta copiilor, nevoile specifice varstei, precum si persoana de referinta din viata lor, adica acel parinte care este cel mai in masura sa satisfaca adecvat aceste nevoi, sa asigure continuitate in ingrijire si educare, precum si echilibru emotional.
Ceea ce nu trebuie insa neglijat este ca - daca va cere - este posibil ca tatal sa primeasca un program de vizita adecvat varstei copilului si tinand seama de cat timp a lipsit practic din viata copilului sau,
Vă mulțumesc mult,d-na avocat!
Copilul are 2 ani și jumătate,iar noi ne-am despărțit de peste un an și jumătate.De un an nu a mai văzut fetita iar eu as fi de acord cu un program de vizită, care însă să fie precedat de o acomodare progresiva a fetitei cu tatăl ei.Practic nu as fi de acord sa mi-o smulgă în hohote de plâns, sub pretextul ca are o hotărâre judecătorească.
De altfel, eu am cerut exercitarea exclusivă a autorității părintești,din cauza dezinteresului manifestat și a faptului că locuiește în Germania ( acolo muncește și are o concubina româncă de la care așteaptă un copil).Mai mult decât atât, la cum îl cunosc, ori de câte ori voi avea nevoie de acordul lui în luarea vreunei decizii cu privire la fetita , îmi va pretinde ceva, doar ca să ma scaneze și sa-mi facă viata un calvar, așa cum m-a amenințat.
D-na care m-a ajutat, mi-a zis ca e greu de obținut autoritatea exclusivă , el are și avocat angajat , iar eu sunt doar cu Dumnezeu!
Divort cu minori
yuly_pusa
salut...prietena mea a divortat anul trecut de fostul sot cei doi avand impreuna o fetita. A pierdut procesul iar minorei i sa stabilit domiciliul la fostul ... (vezi toată discuția)