Conexarea dosarelor civile în fața primei instanțe
Bună ziua!
Vă rog respectuos să mă lămuriți și pe mine în privința procedurii efective de conexare a două dosare care au același obiect ( stabilire domiciliu minor) și aceleași părți.
Concret, eu l-am acționat în instanță pe fostul concubin pentru pensie de întreținere, stabilirea domiciliului minorului la mine și exercitarea exclusivă a autorității părintești ( practic de un an m-a blocat pe telefon, nu contribuie cu nimic la creșterea copilului și abia am putut să înscriu fața la grădiniță pentru că nu -l pot contacta să-și dea acordul, el lucrând în străinătate).
În loc sa facă întâmpinare la cererea mea de chemare în judecata, a deschis un nou proces prin care cere ca fata sa locuiască la el și eu sa-i plătesc pensie și să am un program de vizitare, plus autoritate părintească comuna).
În primul dosar, cel deschis de mine,am termen în septembrie iar în cel deschis de el am termen în octombrie.
Nu am putut sa-mi angajez un avocat care sa ma și asiste , însă am fost ajutată pro bono de o jurista care mi-a spus că atunci când a depus întâmpinare la cererea concubinului , a cerut conexarea celor două dosare ( dosarul deschis de el sa se judece împreună cu cel deschis de mine).
Eu sunt nelamurita deoarece nu înțeleg ( dacă a cerut conexarea) , de ce am primit termen de judecata în ambele dosare.
Practic , dacă a cerut conexarea, de ce s-au mai dat termene în ambele dosare sau cum se întâmplă efectiv această conexare?
Nu am insistat cu întrebările la aceasta doamnă, deoarece simt ca a făcut multe pentru mine și nu as vrea să o bat la cap prea mult.
Va mulțumesc anticipat tuturor pentru răspuns!
Aceasta este procedura nu se conexeaza automat ci se discuta în fata instantei
Depuneți în ambele dosare certificate de grefa sau extrase din portal just din care sa rezulta ca exista cauze cu părți și obiect similar..
Ambele dosare au parcurs procedura administrativa, in prezent li s a fixat termen de judecata. Cererea de conexare va fi judecata in sedinta publica la primul termen, daca procedura va fi completa. Fara citarea partilor si fara punerea solicitarii in discutie publica nu se poate dispune nimic in dosare.