avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de muncă în Germania
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de muncă în Germania

Buna ziuoa.sint in germania de 3 ani.si sint angajat la o firma de doi ani si jumatate.am avut un acident la lucru mai precis am cazut de la 5 metri inaltime.miam fracturat umerii.la umarul drept am fost operat iear la singul va urma.vina acidentului este la firma care lucram .au abut caura in podea si au pus doar o scindura deasupra fara sa fie semnalizata sau sa scrie ceva acolo atentie sau nu miscati scindura.cine si ce drepturi de despagubiri am .va multimesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: neculai gemanariu , utilizator 21:15, 18 Martie 2018
Precizati daca lucrati cu contract individual de munca la o firma germana sau prin intermediul unei firme de plasare forta de munca inregistrata in Romania.
Daca lucrati cu CIM direct la o firma germana, drepturile sunt cele reglementate de legea germana. Va trebui sa consultati un avocat roman care desfasoara activitati in Germania.
Buna ziuoa .lucrez Cu Contract individual .
Nu ati precizat din ce tara este angajatorul (german sau prin intermediul unui angajator roman - firma inregistrata in romania pentru plasare forta de munca in Germania). Recititi primul meu mesaj.
Bună seara patronul este german firma totul este în Germania Eu am venit acum trei ani cu familia mea în Germania apoi mama angajat la această firmă contractul de muncă este nelimitat Aș dori să știu dacă legea în Germania de ceva despăgubiri în accidente de muncă fiind din vina firmei și nu Din vina mea pentru că găurile care le au avut la etaj nu erau semnalizate nu aveam de unde să știu că sub scândură este gaură și am căzut în gol de la 5 metri am umerii fracturați dreptul este operat iar stângul va urma în afară de asigurările care plătesc spitalizării concedii și știu tot ce mai e legat de Asigurări dacă plătește și angajatorul aceste firme care se consideră vinovat de accident ceva despăgubiri Vă mulțumesc
Nu cunosc legislatia germana. In mod normal, accidentul de munca se cerceteaza si se inregistreaza de catre firma. Pot exista despagubiri prevazute de legea germana privind asigurarile pentru lucratori.
Puteti deschide actiune in instanta in baza PV de cercetare AM, daca in acesta se regasesc responsabilitati in sarcina firmei.
Este bine sa contactati un avocat roman care practica avocatura in Germania. Gasiti pe internet.
Puteti solicita sprijinul ambasadei romane/ consulatului roman din Germania (gasiti adresa pe internet).

Alte discuții în legătură

Accident de munca 83ank 83ank Buna ziua, sotul meu lucreaza de aproape 8 ani in germania intr-un parc de distractii,este angajat cu contract pe 10 luni in fiecare an reinoindu-se ... (vezi toată discuția)
Accident de munca in germania Nikq Nikq Buna ziua, am un frate care in urma cu 1 an a avut un accident de munca foarte grav in care el a avut lovituri pe tot corpul fractura deschisa la o mina ,lovit ... (vezi toată discuția)
Accident de munca ContSters458942 ContSters458942 Sotul meu a avut un accident de munca in germania.El are ambele picioare fracturate, stangul necesitând două operatii fiind foarte grav ranint (inainte de a ... (vezi toată discuția)