avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul eronat incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul eronat incalzire

Buna ziua,
in tabelul cu cheltuielile aferente lunii ianuarie 2018, am sesizat ca nu este corect calculata suma pentru incalzire. Cum in tabelul respectiv nu exista o coloana in care sa apara suprafata utila, greu iti poti da seama daca calculul este corect sau gresit. La blocul nostru caldura se plateste doar in perioada octombrie-aprilie si de regula sumele sunt mai mari iarna.Eu am procedat la calcularea suprafetei utile a apartamentului impartind suma de la incalzire aferenta apartamentului meu , la costul incalzire/ mp din tabelul cu cheltuielile afisat de administrator si au rezultat 15 mp in plus fata suprafata utila inscrisa in contractul de construire. al apartamentului meu. Suntem trei apartamente in aceasta situatie.
Intrebarile mele sunt:
-este corecta folosirea suprafetei utile pentru calculul incalzirii?
-daca si in lunile octombrie, noiembrie si decembrie 2017, calculul sumei la incalzire a fost gresit este obligat administratorul sa recalculeze sumele sau nu?
In alta ordine de idei, as dori sa va intreb daca sunt obligati sau nu proprietarii care au montate centrale de apartament, la plata unui procent(10%, 20% etc) din incalzirea furnizata de la oras.( in acest moment doar noi, persoanele care suntem racordate la sistemul centralizat de incalzire. platim toata incalzirea).Mentionez ca nu s-a facut nici o redimensionare a tevilor din subsol de catre cei care au montate centrale de apartament.
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2018
liliana_c, utilizator
Cel mai recent răspuns: liliana_c , utilizator 19:15, 17 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Pentru imobilele nereabilitate termic cheltuielile pentru incalzire se repartizeaza proportional cu suprafata utila a apartamentului, definita in cartea tehnica si inscrisa in actul de proprietate. Pentru spatiile comune =casa scarii, holuri, spalatorii, uscatorii,ghene,etc se repartizeaza proportional cu cota-parte de proprietate indiviza care ii revine fiecarui proprietar.
2-daca administratorul a realizat calcule utilizand suprafete erinate,are obligatia sa remedieze situatia sa refaca calculele
3-Si proprietarii care au inteles sa se debranseze de la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati au obligatia sa contribuie la plata cote parti comune
@ ynocentta
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli energie termica- repartizare. ioanpopa46 ioanpopa46 Vreau sa sti care este actul normativ legal si in vigoare acum, pentru repartizarea cheltiuielilor de energie termica pe apartamente in cadrul asociatiei de ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de energie termicã între consumatorii din imobilele de tip condominiu horasg horasg Buna ziua. Stau intr-un apartament cu trei camere, al unui bloc cu 5 scari si 4 etaje. In bloc nu exista repartitoare. Eu si inca 40 (din cele 100 ... (vezi toată discuția)
Calculul intretinerii la apartamente modificate rlemnaru rlemnaru Am o situatie la un apartament de 2 camere… am modificat apartamentul, in sensul ca am desfiintat balconul si am mutat bucataria in balcon. Astfel, ... (vezi toată discuția)