avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare

Am si eu o mica intrebare...
Urmeaza sa ma angajez la un fast food si mi s.a comunicat ca trebuie sa merg sa fac niste analize specifice acestui loc de munca, dar nu mi s.a spus ca e necesara o trimitere, deci asta inseamna ca trebuie sa fac analizele pe propriu buzunar?
Am mai lucrat in domeniul alimentatiei si mi s.a dat o fisa, cea cu care am mers la analize! Eu stiam ca angajatorul suporta costurile pentru analize si fisa de aptitudine...
Cum fac? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Dinu Catalina , utilizator 21:21, 17 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul este obligat sa plateasca analizele medicale la angajare, potrivit HG nr. 355/2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor
Art.. 7
Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

Art. 7. - LEGEA nr.319 / 2006 a securitatii si sanatatii in munca
.......
(6) Masurile privind securitatea, sanatatea si igiena in munca nu trebuie sa comporte in nicio situatie obligatii financiare pentru lucratori.


In vederea angajarii unor persoane , angajatorul are obligatia, potrivit Codului muncii si a Legii nr. 319/ 2006 , sa-i trimita la examinarea medicala in vederea angajarii, inainte de a se semna contractul individual de munca,

Trimiterea se face in baza unei fise in care sunt vor fi nominalizate riscurile profesionale la care va fi expus noul angajat la locul de munca.

Medicul de medicina muncii, in urma efectuarii examinarii medicale, va emite o fisa de aptitudini pentru persoana care va fi angajata.
Va multumesc frumos pentru informatia data!! O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de aptitudine elevi practicanti Monica Popescu Monica Popescu Va rog sa-mi spuneti in cazul elevilor practicanti cine este conform legii obligat sa suporte cheltuielile pentru eliberarea fiselor de aptitudine, scoala sau ... (vezi toată discuția)
Cine plateste analizele medicale la angajare? InaUngureanu InaUngureanu S-a schimbat ceva în ultima perioadă?Soțul meu lucreaza in marinarie si patronul îi cere să-și faca analizele si fișa de aptitudine pe banii ... (vezi toată discuția)
Fisa medicala angajare Marinelag Marinelag Buna ziua, Cine plateste fisa medicala la angajare? Angajatul sau angajatorul? (vezi toată discuția)