avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procura duplicat act de stare civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procura duplicat act de stare civila

Bine v-am gasit! Va rog mult sa ma ajutati si pe mine. Imi expira pasaportul simplu electronic peste 2 luni si trebuie sa-l reinnoiesc, dar am o problema acum. Certificatul de nastere romanesc mi-a fost distrus de o persoana recent si nu-l pot lua asa cu mine la Consulat. Sint cu dubla cetatenie, nascuta in Rep. Moldova, la moment muncesc in Anglia. Nu ma pot deplasa in Romania acum, risc sa-mi pierd locul de munca. Deci, singura solutie e sa fac procura. Vecinul meu locuieste in Bucuresti si ar putea sa ma ajute cu asta. Care e procedura intocmirii unei procuri pentru a mi se elibera duplicatul certif. de nastere romanesc? Trebuie sa plec la Consulatul din Londra sa o fac? Cu ce incep si cum ajunge acest duplicat la mine, pina la urma? Nu stiu, ma ciocnesc prima oara cu asa situatie si nu stiu de unde s-o iau, sa n-o dau in bara.. va rog din suflet sa ma luminati si pe mine cu un raspuns concret, ca de cine nu intreb nu stie sau aud diferite variante si ma incurc mai tare.
Si ce trebuie sa fac, daca si certificatul de cetatenie tot e distrus..? Da, e distrus si acesta. Prietenul meu mi le-a rupt dupa o cearta. Doar pasaportul a ramas intreg, am reusit sa-l scap pe el doar.. Va trebui sa arat si certificatul de cetatenie la reinnoirea pasaportului? Unii zic da , altii nu.
Multumesc anticipat pentru ajutorul si timpul Dumneavoastra!
Cu deosebit respect,
Maria
Cel mai recent răspuns: Aria-104 , utilizator 07:39, 26 Martie 2018
Daca aveti pasaport romanesc teoretic nu mai aveti nevoie sa prezentati din nou certificatul de cetatenie. Pentru certif. de nastere va trebui sa va adresati la Sc. 1 Bucuresti. Faceti o procura acum pana aveti pasaportul valabil la ambasada, pentru vecinul dvs. din Bucuresti. Sa-I spuneti si in ce an ata solicitat transcrierea, poate aveti vre-o copie dupa certificat, I-ar fi mai usor.

Justitiarul711 a scris:

Daca aveti pasaport romanesc teoretic nu mai aveti nevoie sa prezentati din nou certificatul de cetatenie. Pentru certif. de nastere va trebui sa va adresati la Sc. 1 Bucuresti. Faceti o procura acum pana aveti pasaportul valabil la ambasada, pentru vecinul dvs. din Bucuresti. Sa-I spuneti si in ce an ata solicitat transcrierea, poate aveti vre-o copie dupa certificat, I-ar fi mai usor.

Justitiarul711, va multumesc mult pentru raspuns. Am sunat la Consulat din Londra si mi-au zis sa fac programare pentru duplicatul certificatului de nastere romanesc si ca procura se elibereaza pe loc in aceeasi zi, sa iau pasaportul cu mine si copia buletinului persoanei imputernicite si e de-ajuns. Dar mie imi trebuie procura asta ca duplicatul sa mi-l ridice din Bucuresti. Am facut programare pentru duplicat si cred ca am gresit... I-am sunat pe astia de Consulat de nenumarate ori le lamuresc si ei isi dau receptorul unul altuia si m-am incurcat mai tare. Nu stiu de cine sa mai intreb.. pot sa-mi dea procura in acea zi , cind m-am programat pentru duplicat? Si ma stresez stiind ca pina voi avea duplicatul la mine, pasaportul imi expira si mi-e frica ca Consulatul ma va refuza la depunere pentru reinnoirea lui... imi vor accepta cererea de reinnoire daca pasaportul va avea putin timp dupa data de expirare indicata pe el? Sau e posibil sa pot sa fac unul temporar, pe 1 an? Sa pot macar sa plec acasa in MD. Sfatuiti-ma va rog ce optiuni am in asa situatie..
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
Aria-104, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clarificarea cetateniei romane dobindita in 2001 Oriela Oriela Buna ziua, Am o situatie neobisnuita si inafara de informatii utile pe care poate nu le cunosc inca, as vrea sa aduc la evidenta altora posibil in aceiasi ... (vezi toată discuția)
Duplicat act de stare civilă prin ambasada Aria-104 Aria-104 Bine v-am găsit! Pe scurt...va rog, cine știe cit timp durează sa obții duplicatul certificatului de naștere românesc prin ambasada? Sint in Anglia, ... (vezi toată discuția)
Buletin romanesc gina1978 gina1978 buna,eu sunt casatorita in italia cu un italian si am o fetita.Am buletinul expirat,vreau sa merg de sarbatori sa il reinnoiesc.Am certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)