Justitiarul711 a scris:
Daca aveti pasaport romanesc teoretic nu mai aveti nevoie sa prezentati din nou certificatul de cetatenie. Pentru certif. de nastere va trebui sa va adresati la Sc. 1 Bucuresti. Faceti o procura acum pana aveti pasaportul valabil la ambasada, pentru vecinul dvs. din Bucuresti. Sa-I spuneti si in ce an ata solicitat transcrierea, poate aveti vre-o copie dupa certificat, I-ar fi mai usor.
Justitiarul711, va multumesc mult pentru raspuns. Am sunat la Consulat din Londra si mi-au zis sa fac programare pentru duplicatul certificatului de nastere romanesc si ca procura se elibereaza pe loc in aceeasi zi, sa iau pasaportul cu mine si copia buletinului persoanei imputernicite si e de-ajuns. Dar mie imi trebuie procura asta ca duplicatul sa mi-l ridice din Bucuresti. Am facut programare pentru duplicat si cred ca am gresit... I-am sunat pe astia de Consulat de nenumarate ori le lamuresc si ei isi dau receptorul unul altuia si m-am incurcat mai tare. Nu stiu de cine sa mai intreb.. pot sa-mi dea procura in acea zi , cind m-am programat pentru duplicat? Si ma stresez stiind ca pina voi avea duplicatul la mine, pasaportul imi expira si mi-e frica ca Consulatul ma va refuza la depunere pentru reinnoirea lui... imi vor accepta cererea de reinnoire daca pasaportul va avea putin timp dupa data de expirare indicata pe el? Sau e posibil sa pot sa fac unul temporar, pe 1 an? Sa pot macar sa plec acasa in MD. Sfatuiti-ma va rog ce optiuni am in asa situatie..