avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notificare somatie plata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notificare somatie plata

Bun gasit,
Tatal meu a decedat in urma cu 3 saptamani si in curand voi demara procedurile pentru succesiune(sunt singurul copil, mama decedata cu multi ani in urma). Facand ordine prin documente, am gasit o somatie de plata trimisa tatalui meu de Asociatia CARP Omnia, prin care acesta este informat ca trebuie sa achite datoria unui prieten pe care l-a girat in 2016, prieten care nu si-a achitat ratele(nu am stiut acest aspect). Spuneti-mi va rog, in ce masura ma afecteaza si ce pot face eu.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:57, 18 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Teoretic masa succesorala cuprinde atat activul cat si pasivul mostenirii.
Va sfatuiesc sa vedeti cine este cel girat si sa-l somati sa plateasca.
Nu plateste va puteti intoarce impotriva lui sau a mostenitorilor lui.
Multumesc pt raspuns!
Inca o intrebare, va rog: daca nu gaseam aceasta scrisoare, care-ar fi fost finalitatea acestui caz?
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2018
geodumi, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca acceptati mostenirea dupa tatal dvs, veti prelua atat activ (bunuri), cat si pasiv (datorii).

Veti raspunde insa de datorii doar in limita activului mostenit, neputand raspunde pt aceste datorii cu bunurile/veniturile dvs proprii.

Daca achitati acel debit, va puteti intoarce impotriva debitorului principal si incerca sa il executati silit desi banuesc ca nu aveti ce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita-debitor decedat tatianahoanca tatianahoanca Buna ziua Am primit la adresa o somatie din partea unui executor judecatoresc pt o suma ce o avea de achitat tatal meu. tatal meu a decedat in aprilie ... (vezi toată discuția)
Datoriile bancare ale pãrintilor se rasfrang asupra copiilor în caz de deces? sebastiancristian sebastiancristian In urma decesului mamei, am devenit coproprietar al casei cu tatal si fratele meu. Fratele meu este plecat de multi ani din tara si nu se va intoarce aici, ... (vezi toată discuția)
Succesiune badryana badryana buna ziua, Ajutati-ma cu un raspuns.Sunte 2 frati majori, carora ne-a decedat tatal in urma cu 2 luni.Tata era despartit de mama si recasatorit.Eu dupa o ... (vezi toată discuția)