avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de moștenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de moștenire

daca am acte cu care sa dovedesc ca eu am suportat toate cheltuielile de inmormantare a socrilor mei , iar sotul meu mai are 4 frati , ce cota parte are din mostenire, casa plus 9 terenuri?
Cel mai recent răspuns: ion mirela , utilizator 21:29, 18 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Sotul va primi 1/5 din masa succesorala si cheltuielile de inmormantare se votr imparti cu ceilalti 4.
Repet SOTUL primeste nu dumneavoastra ca nora. Nu aveti, ca nora, drepturi succesorale.
Daca acele cheltuieli au fost suportate de dumneavoastra personal atunci va trebui sa va inscrieti la o masa credala cu sumele in discutie ele intrand ca pasiv la succesiune si se vor imparti in 5 parti egale.
sotul are dovezile ca el i-a scos de la morga, el a suportat cheluielile de inmormantare. ceilalti frati ai lui nu au contribuit cu nimic. sotul sta in casa părintească.
Ultima modificare: Duminică, 18 Martie 2018
ion mirela, utilizator
Foarte frumos.
Dar asta nu inseamna ca va dobândi o cota mai mare din moștenire.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
V-am spus,
SOTUL va trebui sa prezinte dovezile privind cheltuielile ele intrand in masa succesorala ca pasiv.
Daca fratii nu se vor intelege intre ei privind fie dezbaterea succesiunii si/sau iesirea din indiviziune atunci se va ajunge in instanta si faptul ca domnul si familia lui stau in acel apartament va constitui atuul sau pentru ca acel imobil sa ii fie lui atribuit, el urmand sa plateasca sultele.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împărțire moștenire intre frați 71daniela 71daniela Bună seara, în urma cu 5 luni a murit soacra mea cu care locuiam împreună de 23 ani. Se tine cont la succesiune de faptul ca noi am investit în casa am ... (vezi toată discuția)
Mostenire elvisro2002 elvisro2002 buna ziua! tatal meu a decedat,mama s-a recasatorit,fratele s-a insurat ,iar in locuinta parinteasca lociesc doar eu cu familia mea.dupa decesul tatalui nu s-a ... (vezi toată discuția)
Proces succesiune ancaacna ancaacna Buna si multumiri anticipate avocatilor pentru raspuns! Iata problema mea 2007 decedeaza X, fara copii sau sotie, proprietar al unui apartament 2 camere in ... (vezi toată discuția)