avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CINEVA IMI LUCREAZA TERENUL ILEGAL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CINEVA IMI LUCREAZA TERENUL ILEGAL

Eu am un teren mostenire de la stramosii mei, dar nu am avut posibilitati sa il lucrez si nici nu s-au gasit doritori sa-l ia in arenda. Pretul care mi s-a oferit a fost mic si nu l-am vandut. , si nu vreau deocamdata sa-l vand. Am vazut ca cineva il lucreaza ilegal fara sa-mi dea nici un ban. Pot sa dau acea persoana in judecata ca-mi foloseste terenul ilegal. ? Si consider un mare abuz ce a facut Guvernul Romaniei ca in Codul Fiscal sa se prevada marirea impozitului cu 500 % pentru terenurile nelucrate. Numai comunistii faceau asa. Bine ca nu ne pun si cote de carne si de cereale.
Buna seara,
Da va puteti adresa instantei pentru a obliga pe cel care va lucreaza terenul sa-l elibereze.
Cu privire la taxe si impozite:
1. Cred ca cei care nu-si lucreaza terenul TREBUIE sa fie sanctionati (Nu trebuie sa stai cu sapa in mana ci poti sa-l dai intr-o arenda modica stabilind, totodata, cu arendasul sa plateasca si impozitele).
2. Pai PSD ... nu e ....???????????????
Încercați să rezolvați problema ca sa nu riscati sa pierdeți terenul.
Dacă nu veti face nimic e posibil sa il pierdeți.
De ce sa fie sanctionati, ca comunistii nu au dat si utilajele furate, vad ca tineti cu statul comunist !
Nu se pierde nici un teren.
Nu la stat ma refeream ca il va lua...
Cel putin nu aceasta era ipoteza gandita de mine.

Sa stiti insa ca nu este normal sa faci in asa fel incat sa distrugi un teren.
Se ajunge la desertizare in multe zone ale tarii.

Tari precum Israel, Egipt, etc, se ocupa de pamant ca sa il faca rodnic din desert iar romanii isi bat joc de propriul teren.

Problema este deosebit de grava...daca o analizam mai serios...

Alte discuții în legătură

Impozitarea contractului de arenda Mihaita123 Mihaita123 In Codul fiscal scrie ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul pe venit si cass, in numele arendatorului. Atunci care este contribuabilul, arendasul sau ... (vezi toată discuția)
Contract comodat teren agricol fermactj fermactj Oamenii pe la noi isi depun actele la APIA pe teren si isi i-au banii direct. Eu am SRL si as vrea sa lucrez acest tip de pamant si nu sunt interesat de ... (vezi toată discuția)
Semnatura falsa vcornelia vcornelia Buna ziua. Sunt din Orastie si detin teren in alta localitate din judet. Acum cand am cerut adeverinta pentru apia de la primaria respectiva am aflat ca ... (vezi toată discuția)