Eu am un teren mostenire de la stramosii mei, dar nu am avut posibilitati sa il lucrez si nici nu s-au gasit doritori sa-l ia in arenda. Pretul care mi s-a oferit a fost mic si nu l-am vandut. , si nu vreau deocamdata sa-l vand. Am vazut ca cineva il lucreaza ilegal fara sa-mi dea nici un ban. Pot sa dau acea persoana in judecata ca-mi foloseste terenul ilegal. ? Si consider un mare abuz ce a facut Guvernul Romaniei ca in Codul Fiscal sa se prevada marirea impozitului cu 500 % pentru terenurile nelucrate. Numai comunistii faceau asa. Bine ca nu ne pun si cote de carne si de cereale.
Este normal sa fie sanctionati proprietarii terenurilor agricole nelucrate. Este evident ca mai bine il dati intr-o arenda, cat de mica, decat sa il tineti degeaba si sa nu castigati nimic... doar asa, ca vreti dvs sa stea terenul nelucrat.
Revenind intrebarea dvs, da, este posibil sa actionati in instanta persoana care va lucreaza terenul fara forme legale si este deasemenea posibil sa solicitati plata unor sume de bani.
Pai daca terenul meu e lucrat de o persoana care il lucreaza ilegal fara contract, eu ca proprietar sa il declar lucrat ilegal de o persoana care nu imi da nimic, ca sa nu ma oblige primaria sa platesc impozit majorat cu 500 % ?
V-a folosit la ceva discutia asta totusi. Probabil ca si "exploatatorul" terenului stie povestea: dvs nu platiti amenda si el lucreaza pamantul. Pretul zonei...
Ce amendă să plătesc domnule Adrian Dimitriu ? Eu sunt proprietarul terenului și nu plătesc nicio amendă , pentru că dacă stăm să ne gândim bine terenul meu este lucrat, chiar daca eu nu obțin nimic. Ba mai mult eu în unii ani am băgat și terenul la APIA, dar l-am declarat nelucrat și APIA dădea bani înainte și pe terenurile nelucrate. Si acum da bani pe terenurile nelucrate, dar cred ca da doar pe o perioada de un an. Si apoi intr-un fel e mai avantajos pentru un proprietar ca cineva sa-i lucreze terenul chiar si ilegal fara contract, deoarece in acest caz proprietarul poate baga terenul la APIA si sa obtina ajutorul APIA care poate fi mai mare decat arenda. Altfel daca fac contract cu un arendas, voi primi o arenda mai mica decat ajutorul APIA.
Semnatura falsa
vcornelia
Buna ziua. Sunt din Orastie si detin teren in alta localitate din judet. Acum cand am cerut adeverinta pentru apia de la primaria respectiva am aflat ca ... (vezi toată discuția)