avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... În legătură cu un caz mai dificil: împrumut între ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

În legătură cu un caz mai dificil: împrumut între persoane fizice cu garanție imobiliară, neachitat. Ce șanse de recuperare sunt, dacă debitorul are martori falși că a plătit?

Tatăl meu a dat o sumă de bani prin notar la o persoana care a girat cu casa ...persoana nu a mai dat niciun ban mințind diferite chestii ca va face rost de bani... am asteptat și după termen încă un an si nimic...am trimis actele la executor pentru demersuri iar el când a văzut a făcut o hartie către tribunal.. ca el a dat bani în 5 tranșe și ca tatăl meu nu a vrut săi inmaneze chitanța sau ceva la mana spunând că are doi martori numai ca acei martori sunt falși și totul este o minciună...spunetimi daca acest nemernic are vreo sansa in instanta cu acei doi martori falși spunând că tatăl meu nu a vrut să meargă la notar sau săi înmâneze chitanta
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 09:59, 21 Martie 2018
Ar trebui sa depuneti plangere penala impotriva lui si a martorilor.
Puteti sa imi spuneti daca el nu are o hartie scrisă ca mi-a dat bani și are doi martori falși are vreo sansa de câștig...asa oricine poate sa ia doi martori falși și să păcălească lumea în cazuri cum este al meu

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ar trebui sa depuneti plangere penala impotriva lui si a martorilor.

Pai daca vine si spune ca a vrut s ava dea banii, ii putea consemna prin executor daca creditorul nu voia sa ii ridice. Deci nu prea sta in picioare. Sa ii restituie acum daca e de buna credinta. Pe scurt, nu are sanse. Executorul a depus cerere pentru incuviintarea executarii silite. Aceasta se judeca fara citarea partilor. Continuati cu executarea. Probabil va depune contestatie, dar sunt slabe sansele de reusita.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul nu este matematică.
În drept pot pierde si cei care au dreptate nefiind obligatoriu sa castige cel care spune adevarul.
Aceasta insemnand ca, nu conteaza cine are dreptate ci depinde cine se apăra mai bine.

Ca sa nu gafați si sa faceti totul cum trebuie puteți angaja avocat.
De principiu, se poate afirma ca nu ar avea sanse mari dar orice este posibil, cu precizările sus mentionate.
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Când ia venit foaia de la executor a depus plângere la tribunal ca bani ia achitat și ca au mai rămas decat 6900 lei din 130000 mintind ca are doi martori acei martori fiind falși pentru ca el nu a restituit niciun ban și ca taicamio nu a vrut săi dea nimic la mana la achitarea sumei

Company Advising a scris:

Pai daca vine si spune ca a vrut s ava dea banii, ii putea consemna prin executor daca creditorul nu voia sa ii ridice. Deci nu prea sta in picioare. Sa ii restituie acum daca e de buna credinta. Pe scurt, nu are sanse. Executorul a depus cerere pentru incuviintarea executarii silite. Aceasta se judeca fara citarea partilor. Continuati cu executarea. Probabil va depune contestatie, dar sunt slabe sansele de reusita.

Alte discuții în legătură

Escrocherie in cazul unei plati in avans in numerar adi200 adi200 Buna seara, Daca se poate si un mic ajutor in urmatoarea situatie, sau ce se poate face: - fiind o persoana de buna credinta tatal meu a platit in avans ... (vezi toată discuția)
Are legalitate o hartie facuta la calculator cu semnatura furata, document neautentificat la notar? ingerdelumina ingerdelumina buna ziua. am o problema. acum 4 ani am imprumutat o suma de bani de la cineva. am facut cu ea o hartie de mana si cu un martor. documentul nu este ... (vezi toată discuția)
Drept la licitatie! marianbrunetel marianbrunetel Am imprumutat pe cineva cu 7700 lei si am facut contract de bunuri mobile fara deposedare, omul girand cu masina nu mi-a platit si i-am scos masina la ... (vezi toată discuția)