avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenințări cu moartea pentru o datorie. Cum as putea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenințări cu moartea pentru o datorie. Cum as putea să îi dau banii înapoi, legal, astfel încât să mă protejez de amenințările lui și să mă asigur că va înceta cu acestea?

Buna ziua,

Sunt intr-o situatie destul de delicata si am mare nevoie de un sfat legal.
Voi incerca sa prezint, cat pot de succint, situatia in care ma aflu:
Acum mai bine de 10 ani tatal meu a decedat iar in urma lui ramanand eu, impreuna cu mama si fratele meu, pe care parintii mei l-au infiat de la un frate de-al tatalui meu (care-l lasase la orfelinat). In urma decesului am realizat succesiune pe bunurile tatalui meu, bunuri printre care se afla si un teren pe care era casa lui parinteasca impreuna cu un magazin construit de el (mentionez ca tatal meu mai avea inca 2 frati).
In urma succesiunii, eu impreuna cu mama mea i-am dat partea noastra din teren fratelui meu, contra unei sume de bani (care nu a fost precizata in acte) si pe care fratele meu nu ne-a achitat-o in totalitate.
La acel moment, fratele meu a precizat ca nu va avea nicio pretentie la apartamentul in care locuieste mama mea, evident neexistand acte in acest sens.
In decursul acestor ani fratele meu a fost inchis pentru naiba stie ce infractiuni, timp in care eu l-am ajutat cu bani (atat pe el cat si pe sotia lui, care nu lucra). Pentru a reusi sa-i ajut eu am facut un efort si nu mi-am achitat la timp datoriile pe care le aveam cu firma si prin urmare am ajuns la dobanzi si penalizari foarte mari. Dupa ce a iesit din inchisoare, fratele meu si-a vandut un apartament si mi-a achitat datoria pe care o facuse in anii cat a fost inchis, insa am avut nevoie de bani in plus pentru a plati si datoriile cu firma. Prin urmare, m-am imprumutat eu de la el, fara acte doveditoare.
In acest moment, eu i-am achitat o parte din datorie (aproape jumatate) insa, in urma unei discutii foarte aprinse, el m-a amenintat ca ma omoara daca nu-i dau urgent si restul de bani (a recunoscut, totusi, ca nu mi-a dat toti banii pe terenul de la tatal nostru si mi-a scazut suma de bani din datorie).
Intrebarea mea este: cum as putea sa ii dau banii inapoi, legal, astfel incat sa ma si protejez de amenintarile lui si sa ma asigur ca va inceta cu acestea?
Va multumesc mult pentru rabdarea de a citi toata povestea!
Mimi
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Mimi2018 , utilizator 13:01, 22 Martie 2018
Multumesc mult pt raspunsuri!
Daca platesc suma datorata prin transfer, nu reprezinta aceasta o dovada ca mi-am achitat datoria?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă la moștenire Mandras07 Mandras07 Bună ziua, În iarna anului 2013 bunicul meu din păcate a decedat , noi fiind o familie mai sărăcăcioasă nu am avut banii necesari pentru a face ... (vezi toată discuția)
Ce parte din avere ne revine mie ,mamei si fratilor dupa moartea tatalui? stanelenica stanelenica Tatal meu a murit recent si mama a vrut sa vb de mostenirea din partea tatalui,adica fratele nostru sa ne plateasca o anumita suma si mama sa treaca totul apoi ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren, vanzarea acestuia, cedarea sumei catre copil Clueless Clueless Mama a detinut un teren in proprietate. In urma decesului recent, mostenitorul direct este tata. Mama dobandise terenul prin vanzare-cumparare, nu mai are ... (vezi toată discuția)