avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Vecinul renoveaza apartamentul si mi-a daramat o ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Vecinul renoveaza apartamentul si mi-a daramat o bucata de tencuiala. Ce pot sa fac ?

Buna ziua,
Vecinii mei fac modificari/renoveaza la apartament. Peste weekend am fost plecat iar cand m-am intors am gasit o bucata de 40/40 cm de tencuiala cazuta pe canapea de se vede caramida.
Ce drepturi am la despagubire ? Reparatia + renovarea intreg peretelui/camerei ? Alte despagubiri ? Daca eram pe canapea imi cadea in cap tencuiala.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Molnar , Consultant asigurari 18:24, 19 Martie 2018
Daca aveti asigurare, reparatia o faceti pe asigurarea dumneavoastra, urmand ca societatea de asigurari sa se indrepte cu regres impotriva vecinului (in functie de societate si valoarea pagubei).
Daca si vecinul are asigurare, care sa includa raspundere civila locativa, dosarul de dauna il deschideti direct pe asigurarea vecinului, iar acesta ar trebui sa va spuna societatea la care este asigurat si numarul politei de asigurare.
Daca nu va intelegeti (cu sau fara asigurare), se poate apela la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie a peretelui comun cu vecinul log_in log_in Buna ziua. In urma unor reamenajari din apartament, meseriasii au afectat peretele comun de pe hol cu vecinul, in sensul ca au sărit 2 portiuni mici de ... (vezi toată discuția)
Despagubire inundatie dana_leea dana_leea Cu ceva timp in urma am avut inundatie.A curs ceva apa la vecinul de sub mine, care a fost despagubit in baza politei de asigurare. Firma de asigurare vrea sa ... (vezi toată discuția)
Temei legal, parte comuna gana gana daca s-a spart teava (care este parte comuna) la vecinul de deasupra si m-a inundat, cine plateste pagubele (degradarea peretelui mau care necesita varuire): ... (vezi toată discuția)