avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Restituire taxa de timbru
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Restituire taxa de timbru

Sunt in situatia in care in urma unui proces l-am iertat pe hot si am fost obligat la cheltuieli de judecata.,mai precis cheltuielijudiciare avansatede stat de la persoanele rezidente. Am platit din greseala suma respectiva ca taxa de timbru iar suma a ajuns la primarie.Solicitind restituirea de la primarie,am fost refuzat si mi s-a cerut o incheiere de sedinta de la judecatorie. In sentinta ,raspunsul a fost negativ.:Instanta constata ca nu exista taxa de timbru solicitata a-i fi restituita IN NICIUN DOSAR. aflat pe rolul instantei de judecata ci petentul din eroare in loc sa achite cheltuieli de judecata dupa finalizarea unui proces a platit taxa de timbru.Avand in vedere cele aratate anterior,si faptul ca se poate restitui doar taxa de timbru care SE REGASESTE DEPUSA INTR-O CAUZA AFLATA PE ROLUL instantei de judecata ,potrivit art.45 alin.4 din OUG 80/2013 cererea de restituire se adreseaza instantei la care s-a introdus actiunea sau cererea,instanta urmeaza sa respinga cererea ca fiind neintemeiata. As dori o sugestie pentru urmatoarea abordare ,fiind vorba de 300 lei,merita apelul?

Alte discuții în legătură

Plata timbru ramonel78 ramonel78 am primit sentinta si am constatat ca nu mi s-au acordat toate cheltuielile de judecata si dobanda ceruta .mi s-a recomandat sa fac recurs sa cer plata ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru de achitat in 24 de rate lunare Speranta10 Speranta10 buna ziua Pe rolul unei instante am o cactiune succesorala in care mi s-a stabilit o taxa lunara de timbru.Taxa a fost stabilita de catre instanta sa fie ... (vezi toată discuția)
Ridicare taxa de timbru cec ajutor judiciar siminasim siminasim Buna ziua, in 2016 am deschis un proces de partaj in care avocata a cerut taxa timbru CEC ajutor judiciar in rate. In aprilie 2017 sotul a vrut solutionarea ... (vezi toată discuția)