avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Am făcut contract pentru executarea rochiei de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Am făcut contract pentru executarea rochiei de mireasă, dar cei de la salon n-au respectat nici modelul, nici mărimea. Ce mai pot face acum, ținând cont de faptul că am plătit-o integral în avans?

Salut
Mam adresat la un salon de rochii de mireasa, sami faca rochia dupa plac si modelul care mi-l doresc, am incheiat un contract ni-am inteles la suma de 500€.
I-am aratat modelul si a spus ca va fi fix asa cum e pe poza, ieri am fost sa ieu rochia, adica a luat-o sora mea, si cind mi-a aratat-o am ramas in soc, nici acuma nu imi pot reveni este cu totul alt model nu raspunde la nici un criteriu plus ca e si cu o marime mai mare.
Chiar nustiu ce sa fac, am plins toata noaptea, nuci sotului nu i-am spis stiu 100% ca o sa ma inovatiasca si ne vom certa ft rau.
Pot sa mai fac ceva sau gata pot sa spun adio?
Mentionez ca banii i-am dat toti...
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:56, 21 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati fost cu rochia inapoi la salon? Au vreo propunere? Daca nu este ce ati contractat evident ca puteti face ceva. Incepeti la protectia consumatorului, spuneti ca ii actionati in instanta pentru nerespectarea contractului adica banii inapoi plus dobanzile aferente si daune (aveti dreptul) apoi mentionati si un pic de reclama negativa, asta de obicei duce la o sensibilizare mai rapida a comerciantului. Nu datorati bani in plus pentru refacerea rochiei asa cum era stipulat in contract.
Sotul pe de alta parte are obligatia sa va sustina nu sa va faca morala, pentru asta s-au inventat tatii....
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
CaraD, utilizator
Mie fric foarte mult sa nu ajung in ziua nuntii fara rochie si fara bani si fara nimoc, am sunat azi la salon si nu mi-au raspuns, li-am lasat un mesaj cu toata plingerea li-am aratat modelul si rochia primita, pina ce nu au dat de stire.
Sper din tot sufletul sa vina cu o solutie, sint foarte dezamagita, si distrusa moral
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu inteleg un lucru . Nu ati fost la proba ? Nu ati vazut ce model au facut ? Nu ati fost la ultimile retusuri ? Imi este greu sa cred asa ceva .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este surprinzator sa nu fi facut probe la rochie mai ales ca este vorba despre rochia de mireasa!
Doar nu ati ales o rochie dintr-un catalog, v-au luat masurile si ati stabilit ca veti veni doar sa ridicati rochia.

Ce scrrie in contract la obligatiile partilor, nu scrie nimic despre probe?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea avansului rochiei de mireasa giorgica68 giorgica68 Buna, Luna trecuta am fost la proba unor rochii de mireasa iar printre persoanele care au fost cu mine se afla si viitorul sot si soacra mea. Am probat mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma cu 5 luni am fost la un atelier sa-mi comand ... Simona1131 Simona1131 Buna ziua! In urma cu 5 luni am fost la un atelier sa-mi comand rochia de mireasa mult visata. Am vorbit cu doamna de acolo, am ales modelul și am întrebat ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani rochie Georgianastefania91 Georgianastefania91 Buna seara. Acum câteva luni am dat comanda de rochia de mireasă la un atelier. Am contract cu doamna dar bon fiscal nu. Totul sa facut pe facebook deoarece ... (vezi toată discuția)