avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot beneficia de succesiune gratuită în Municipiul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot beneficia de succesiune gratuită în Municipiul Oltenița, jud. Călărași? Am înțeles că Guvernul plătește aceste taxe, în anumite condiții

Buna ziua
In urma decesului mamei va trebui sa fac succesiunea pt apartamentul in care a locuit.
Din cate am inteles citind diverse articole online, Guvernul plateste aceste taxe in anumite conditii, in anumite localitati, dar ceva concret nu am gasit.
Ma poate ajuta cineva cu informatii in legatura cu aceasta problema ?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Dispozitiile sunt aplicabile doar pentru terenurile in extravilan, care au facut obiectul lucrarilor de cadastru sistematic, efectuate de Primarii.
Onotariul este de 250 lei/succesiune si se deconteaza notarilor publici de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara.
Intr-un cuvant, nu e gratis si nu se aplica in cazul apartamentelor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa va informati temeinic
Nu ajunge guvernul sa suporte obligatiile fiscale aferente dezbaterii succesiunii cetatenilor
Posibil sa fi parcurs informatii referitoare la procedura de cadastru si intabulare a proprietatilor
care face parte dintr-un proiect derulat pana in 2023 termen la care ar trebui ca toate unitatile administrativ teritoriale sa primeasca fonduri guvernamentale pentru asigurarea executarii operatiilor gratuite de cadfastru
Am inteles, multumesc pentru raspuns.
cadastru nu se face gratuit ci este suportat de primarii sin fondurile alocate in acest sens omul plateste indirect 250 cand are nevoie de el

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gratuitate taxe 2017 - succesiune - dezbatere / apartamente (case) florintb florintb Bun gasit. In anul 2017, dezbaterile si mostenirile pentru proprietati par a fi gratuite. As vrea sa stiu daca se aplica gratuitatea in cazul in care, un ... (vezi toată discuția)
Cadastru facut de ancpi --- succesiune gratuita? emil1702 emil1702 In cazul in care intr-o localitate s-a terminat procesul de cadastrare facut prin ANCPI, succesiunile dupa defunctii care locuiau in localitatea respectiva ... (vezi toată discuția)
Am fost chemată la notar pentru succesiunea unor terenuri prin programul gratuit, în calitate de nepoată de fiică. notarul mi-a spus că trebuie să plătesc, unde este gratuitatea? SALVIA SALVIA Buna ziua, am fost chemata la notar pentru succesiunea unor terenuri prin programul gratuit, in calitate de nepoate de fiica. Mi s-a spus ca trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)