avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Amenințări în urma despărțirii de concubin. Ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Amenințări în urma despărțirii de concubin. Ce mă sfătuiți să fac? Nu am martori

Buna
traiesc in concubinaj cu un barbat. Acesta a inceput sa fie destul de dur cu baiatul meu din prima casatorie,fara stirea mea evident, iar copilul(are 4 ani) la un moment dat a refuzat sa mai vina acasa pe motiv ca ii este frica sa ramana singur in prezenta concubinului. Ulterior am aflat de la copil ca acesta in lipsa mea tipa foarte tare la copil si ii aplica pedepse de genul sa stea singur in camera sau sa stea in genunchi o perioada mai lunga sau l-a lovit pe copil in timp ce acesta statea in genunchi, totodata adresandui cuvinte jignitoare, oribile chiar si amenintandu-l ca daca imi spune mie ii va rupe gura. Afland aceste lucruri am luat copilul si am plecat acasa la parintii mei, spunandu-i concobinului ca ne despartim. Asta se intampla in urma cu o saptamana. De atunci concubinul vine la mine la serviciu face scandal, ma ameninta ca ma bate sau ca ma omoara daca nu ma impac cu el. Din pacate nu exista martori, eu lucrand singura in birou. Ce ma sfatuiti sa fac? Cum sa procedez legal pentru a scapa din situatia asta? Ma adresez politiei sau ce sa fac? Iar in privinta copilului as putea sa ii fac concubinului vreo reclamatie? Daca da, unde? La fel specific ca nu am dovezi cu privire la copil, este vorba doar de ce mia zis el si bona acestuia care la randul ei a asistat la tipete asupra copilului. Ce pedeapsa ar putea primii el pentru aceste fapte, daca va fi gasit vinovat?
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamnă, fără dovezi tot ce spuneţi aici sunt poveşti.Trebuie să montaţi camere de supraveghere la domiciliu, fără să ştie concubinul, la fel şi la biroul dvs. Puteţi înregistra cu telefonul, dar sunt şi pixuri sau obiecte mici care se folosesc la înregistrare.
Da, aveti mare nevoie de probe si ar fi bine sa procedati cum s-a arătat mai sus.

Se poate obține si ordin de protecție daca dovediți în instanța.
Ar putea fi necesar un ordin de protecție.
Stati depate de el . Daca vine la serviciu la d-voastra , inregistrati tot cu telefonul. Nu inteleg cum poate sa intre in birou , Nu exista portar ? Puteti face plangere la politie ca va hartuieste la munca. Nu are ce cauta acolo.Bona poate fi martora , care sa declare ceea ce a auzit sau vazut. Cred ca si copilul poate fi intrebat de autoritatea tutelara . Eu am primit mesaje de amenintare pe telefon si am facut plangere la politie. Cel care ma hartuia a fost chemat la politie si i s-a pus in vedere sa ma lase in pace. A incetat dupa aceea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta domestica! MelitaBogdan MelitaBogdan Salutare, am o intrebare pentru o vecina care locuieste cu mine in bloc si este tot timpul batuta de sot si silita sa faca ce vrea el, ei sunt in concubinaj ... (vezi toată discuția)
Cum decad tatăl din drepturi ? Irina19961980 Irina19961980 Buna ziua, eu si tatăl copilului nu suntem căsătoriți dar stam in aceiași casa, el a inceput sa se poarte foarte urat, ma înjura tot timpul de fata cu ... (vezi toată discuția)
Hartuire flori1604 flori1604 Buna ziua. As dori daca se poate sa ma ajutati si pe mine cu o problema care devine din ce in ce mai serioasa. Prietenul meu este urmarit de vreo 2 ani si ... (vezi toată discuția)