avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune bilaterala vanzare cumparare - schimbarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune bilaterala vanzare cumparare - schimbarea pretului final

In urma cu jumatate de an am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pentru un teren. In contractul respectiv se stipuleaza clar pretul final al tranzactiei impreuna cu un avans de 50% pe care l-am platit.

In urma noilor schimbari fiscale care cer vanzatorului sa plateasca TVA-ul de 19% pe aceasta tranzactie, vanzatorul doreste acum sa creasca pretul final al tranzactiei cu 19%.

In ce masura poate fi obligat vanzatorul sa respecte pretul final initial? Interesul meu este ca tranzactia sa fie inchieata, nu sa primesc avansul inapoi.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 20:51, 20 Martie 2018
Inițial promitentul vânzător va trebui convocat în vederea semnării contractului în formă finală...
care sunt aceste "noi schimbari fiscale" mai exact?
Se pare ca de anul acesta, daca se depaseste o anumita limita de tranzactii, persoanele fizice care incheie contracte in domeniul imobiliar in calitate de vanzator trebuie sa plateasca TVA pe suma primita de la cumparator.
un astfel de contract prevede de obicei si penalitati pentru neexecutarea lui. ramane sa cantariti daca a plati un pret mai mare e mai convenabil decat a va lua inapoi suma avansata, impreuna cu penalitatea de care vorbeam. si mai exista variante
Se pare ca de anul acesta ... dar de fapt, de mai multi ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)
Avans tva 19%, tva apartament 5% laura.n01 laura.n01 Buna ziua! Am următoarea situație: în 2020 am făcut antecontract cu dezvoltatorul pentru un apartament in valoare de 122.000€, fără TVA. Avansul ... (vezi toată discuția)