avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parinti biologici
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parinti biologici

Buna ziua, as dori sa aflu date legate despre parintii mei biologici...
Este o metoda online prin care se pot afla aceste date?
Daca nu se pot gasi online, trebuie neaparat sa merg la Directia de Evidenta a Populatiei din judetul in care m-am nascut?
Daca nu cunosc date despre spitalul in care m-am nascut, are vreo importanta?
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2018
Zizzy, utilizator
Cel mai recent răspuns: DanielRM , utilizator 22:07, 20 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati precizat daca ati fost adoptat . In caz afirmativ exista o sentinta de adoptie in care sunt mentionati parintii biologici. Daca nu, mergeti la evidenta persoanelor la locul de nastere ori cereti ajutorul politiei cu o cerere scrisa.
Buna, da am fost adoptat, dar parintii mei adoptivi nu imi ofera prea multe detalii... Am primit o poveste vaga despre mama biologica, fara nume sau adresa... Presupun ca ei ii cunosc pe parintii mei biologici si nu au o relatie prea buna cu ei si de aceea nu vor ca eu sa aflu cine sunt ei.
Dumneavoastra imi sugerati sa caut detalii la spitalul la care m-am nascut? Daca da, ar fii cam greu doarece nu stiu care este acesta....
Si nu prea vad cum m-ar ajuta politia...
Nu ar trebui sa existe un "registru de nasteri" in care sa existe inregistrarea nasterii mele cu datele despre parinti?
Buna ziua,

Sunt in aceiasi situatie si va pot scuti de cateva drumuri, telefoane si mesaje, relatand ce am incercat eu sa fac pentru a imi afla parintii biologici:
1. am fost la Evid. Populatiei unde mi-au spus ca e de compententa ANPDCA (Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie);
2. Acolo am fost intrebat daca am depus cerere la Tribunalul de care apartin (Bucuresti in cazul meu) pentru a cere accesul la orice informatii detinute de institutii ale statului in vederea aflarii parintilor firesti (biologici).
3. Am postat si eu in forumul asociat, astept raspuns despre cum trebuie redactata exact aceasta cerere.
Conteaza FT mult data nasterii, in cazul meu, fiind nascut in 1978, este mai greu de gasit (dupa spusele celor de la ANPDCA).
Sper sa te ajute si multa bafta !

Daca esti nascut(a) dupa 1990, poti incerca aici:
[ link extern ] >


Daniel M.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2018
DanielRM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi pot gãsi mama biologica? ellysa ellysa Eu sunt adoptată ,părinții mei adoptivi m-au adoptat in anul1990 ei spun ca de la un spital din București si ca femeia ce m-a născut avea doar 17 ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie formulata cererea pentru eliberarea certificatului constatator al nasterii mele si cererea pentru a obtine informatii de la evidenta persoanelor ,pentru a afla adresa tatalui meu? Raluca72 Raluca72 Buna seara. Cum trebuie sa arate cererea pentru obtinerea certificatului constatator al nasterii mele? Tatal meu nu m-a recunoscut la nastere(este cetatean ... (vezi toată discuția)
Gasirea parintilor biologici marialigia marialigia am 26 de ani si am fost infiata in jurul varstei de 2 ani. nu am nicio informatie despre mama mea biologica. familia adoptiva nu mi-a furnizat niciodata nici ... (vezi toată discuția)