avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil / copil nascut in alta tara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil / copil nascut in alta tara

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de indemnizatie/concediu crestere copil din Romania daca intentionez sa nasc intr-o alta tara din UE , (pe asigurarea sotului, care lucreaza legal), eu avand in Romania 3 ani lucrati consecutivi anterior nasterii?
Sau trebuie obligatoriu sa nasc in Romania ptr a beneficia de indemnizatie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:50, 7 Noiembrie 2024
Despre ce tara este vorba?
Italia
Pentru a obține adeverință de coasigurat sotul trebuie să informeze angajatorul sau INPS (Instituto Nazionale della
Previdenza Sociale – Institutul Național pentru Protecție Socială) dacă are rude în întreținere pentru anul în
curs sau se pot recupera deducerile fiscale prin formularul 730.
[ link extern ]
Bună ziua, dacă soția primește deja indemnizație de creșterea copilului din România dar are reședința si în Germania este o problemă?
exista o problema ...

OUG 111/2010
art. 12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență se acordă în situația în care solicitantul îndeplinește cumulativ următoarele condiții:
a) este cetățean român, cetățean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reședința pe teritoriul României;
c) locuiește în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia/acestora.
.....
(6) Condiția prevăzută la alin. (1) lit. c) se consideră îndeplinită și în situația în care, după stabilirea dreptului, persoana îndreptățită, împreună cu copilul pentru care se stabilește dreptul, își stabilește temporar reședința în altă țară.

(7) În sensul prevederilor alin. (6), prin temporar se înțelege o perioadă de până la 6 luni pe an pentru toate situațiile, cu excepția celor prevăzute la art. 2 alin. (5) lit. k) și x), pentru care condiția prevăzută la alin. (1) lit. c) se consideră îndeplinită pe toată perioada de însoțire ori în care se află în misiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie pentru cresterea copilului Nicu23 Nicu23 Buna ziua As dori sa aflu daca este posibil ca prietena mea, fiind cetatean strain(ucraina) sa primeasca indemnizatia de crestere a copilului...e insarcinata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil care este nascut in strainatate ana9333 ana9333 Buna ziua, Am si eu o intrebare.As dorii sa nasc in strainatate si as dori sa stiu daca as putea beneficia de indemnizatie de crestere copil in Romania ... (vezi toată discuția)
Sarcina fara indemnizatie dcxkmc dcxkmc Buna ziua, daca ma puteti ajuta, eu lucrez doar de 4 luni, iar sotia mea in ultimele 12 luni a avut o perioada de 6 luni in care nu a lucrat in Romania, iar ... (vezi toată discuția)