La moartea bunicii mama impreuna cu cele doua surori ale ei nu au facut succesiunea asupra casei parintesti si a lotului aferent casei.Dupa multi ani s-a vandut unui vecin casa si terenul aferent cu chitanta de mana semnata de toti cei in cauza iar banii s-au impartit in trei,in mod egal.Acum cumparatorul spune ca trebuie sa faca succesiunea pentru a putea intra in drepturi depline asupra terenului.Doresc sa stiu ce acte/documente-i sunt necesare noului proprietar la notariat pentru rezolvarea succesiunii?Va multumesc.
Notarul ii va da o lista de acte necesare :acte de stare civila ale copiilor defunctilor, acte deces defuncti, de casatorie si acte de proprietate imobil. In mod normal trebuia sa va dea in judecata pentru hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare sau pentru uzucapiune , dar daca va reusi prin notar e mai rapid.
certificat de deces bunica, certificate de nastere copii, certificate de casatorie pentru fiice care si-au schimbat numele prin casatorie, act de proprietate pe numele bunicii pentru teren si casa, certificat fiscal, si doi martori care sa o fi cunoscut pe bunica.
In aceasta dimineata am aflat ca sora cea mare detine certificatul de deces dar nu doreste sa-l de-a.Cumparatorul a informat-o pe mama ca sa-i ofere certificatul de nastere si Cartea Identitate in copii legalizate.Ce putem face in acest caz ca sa ajutam cumparatorul fiindca atat mama cat si cumparatorul sunt de buna credinta.
Succesiune
oana11
buna ziua am si eu o intrebare. strabunicul meu a decedat in urma cu multi ani si bunicul nu a facut actele de succesiune.bunicul nu mai are frati,bunica mea ... (vezi toată discuția)