avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Autentificare cvc
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Autentificare cvc

In 2001 s-a intocmit un CVC intre Doua societati la un imobil si teren. Contractul nu poate fi inscris in CF deoarece nu este autentificat. Notarii refuza autentificarea contractului respectiv prin semnare pe toate paginile, astfel incat acel CVC sa aiba forma ceruta de lege... va rog sa ma indrumati cu ce pot face pentru a autentifica acel contract.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gela Gavrila , Consilier juridic 14:55, 20 Martie 2018
Notarul poate sa legalizeze o Incheiere de data certa, deoarece este un contract juridic intre doua persoane juridice. Este adevarat ca pentru inscrierea in CF este necesara autentificarea acestui contract,insa tinand cont de faptul ca actul a fost incheiat la acea data si a produs efecte juridice , nu se pot face o autentificare retroactiva .Puteti incheia un act autentic insa cu aceasta data. Deci singura solutie este doar legalizare si dare de data certa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scuze , ca nu am precizat clar , "puteti incheia un act autentic la notar" insa cu data prezentarii la notariat nu cu o data retroactiva.
multumesc pentru raspuns
Pt a face un contract nou de la data actuala trebuie sa fie prezenti administratorii celor doua societati? Problema mea este ca eu spatiul l-am cumparat de la o societate de stat, care intre timp s-a privatizat si apoi falimentat...
Da , normal ca trebuie sa fie prezenti administratorii, dar in acest caz al falimentului trebuie sa verificati cine este lichidatorul judiciar al acelei societati si sa discutati personal , pentru rezolvarea acestei situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autentificare cvc societati AnamariG AnamariG In 2001 s-a intocmit un CVC intre Doua societati la un imobil si teren. Contractul nu poate fi inscris in CF deoarece nu este autentificat. Notarii refuza ... (vezi toată discuția)
O intrebare simpla despre donatie! OvidiuDanut OvidiuDanut Salutare! Desi intuiesc raspunsul totusi am nevoie de o confirmare. Este imperios necesar ca un contract de donatie sa fie incheiat doar prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Nulitatea absoluta a unui data certa redcom redcom Salut, Un act notarial incheiat cu data certa ( vanzare parti sociale cu tot cu datorii catre un asociat) poate fi atacat in instanta invacand nulitatea ... (vezi toată discuția)