avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Costul izolării blocului se plătește din fondul de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Costul izolării blocului se plătește din fondul de reparații al asociației?

Avem la bloc un administrator cu care nu ne putem intelege si acuma vrea sa unzoleze blocul .intrebarea este are voie sa bage costul de la inzolatie la fond de reparatii? Daca tot le-o bagat suntem obligati sa le platim si suntem obligati sa le facem cu ei sau putem sa facem cu alta firma?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 18:14, 23 Martie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Administratorul nu face ce vrea dumnealui intr-o as. de proprietari.
Poate nu sunteti informata, dar cred ca, in acest sens, este undeva o hotarare a AG a membrilor.
Ei, daca este o hotarare de a se face termoizolarea blocului (despre aceasta lucrare este vorba?), costurile sunt destul de mari si pot fi colectate intr-un timp mai lung, insa urmariti daca:
- este o hot. a AG;
- asociatia a solicitat si are cel putin 2-3 oferte de la firme serioase, specializate in astfel de lucrari;
- firmele sunt obligate sa intocmeasca devize de lucrari, devize pe care asociatia le pune la dispozitia proprietarilor (afisaj la avizierul blocului);
- in aceste conditii, com. executiv, consultandu-se si cu dvs. proprietarii, trebuie sa va decideti sa lucrati cu una dintre firme, tiinand cont de pret, calitatea materialelor, garantii, recomandari de la alte asociatii care au lucrat cu acea firma, timp de executie, etc.);
- sigur, costul lucrarii se poate repartiza proprietarilor, proportional cu cota-parte indiviza de proprietate, in mai multe rate;
- la fel de sigur, as. prop. va crea un Fond de reparatii - termoizolare, iar pe chitantele eliberate de catre asociatie trebuie trecut chiar asa - Fd. termoizolare; chitantele trebuiesc pastrate de catre proprietar pentru a dovedi oricand / oricui, plata efectuata:

V-as recomanda sa mai cautati, aici in forum, topicuri asemanatoare pentru a va completa informatiile despre asemenea lucrari.
Dvs. ziceti asa:
...Daca tot le-o bagat suntem obligati sa le platim si suntem obligati sa le facem cu ei sau putem sa facem cu alta firma?
In conditiile in care se respecta ce am scris mai sus, desigur, va puteti impune punctul de vedere.
Va recomand sa lucrati cu firme specializate, chiar daca costurile sunt usor mai mari.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2018
Adam Grecu, utilizator
Da, subscriu la comentariul domnului Adam Grecu. Parca as fi dictat eu raspunsul dumnealui. Totusi am o mica, f. mica observatie. Intr-0 asociatie unde oamenii se inteleg "ca oamenii" merge asa dar acolo unde mai sunt vecini care "nu si-au facut schuimbul de ulei in ultima vreme si scartaie la cea mai mica solocitare neurala" m-as limita strict la litera legii. Concret nu as recomada constituirea unui fond de reparatii dedicat. De ce? ptr. ca asta ar insemna sa facen cate un fond ptr. orice reparatie sau imbunatatire care apare ca necesara si in felul acesta se incurca lucrurule. Nu, facem ca la carte. La inceputul anului in AG stabilim cam ce vrem sa reparam ( inbunatatim sau modernizan in anul curent), evaluam cheltuielile si stabilim fondul de reparatii sau intregirea lui asa incat sa acoperim cheltuielile ptr. tot ce ne-am propus. Cu atat mai mult atunci cand anticipam niste cheltuieli consistente. In felul acesta nimeni nu poate comenta. Este o vorba - "in oala acoperita nu cad gunoaie" In rest, procedurile descries de dvs. sunt foarte corecte.
Sa auzim de bine!
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
gigiz, utilizator
Referitor la Fd. de reparatii unic vs. Fd. de reparatii dedicat:
Poate ca asa ne-am invatat noi si asa recomand si altora, pentru ca, observati, deja doamna, autoarea topicului se si intreaba:
...are voie sa bage costul de la inzolatie la fond de reparatii?
Pai, unde sa-l bage doamna?
Cum facem noi: pentru aceste fonduri cu o destinatie precisa si de valoare relativ mare, chiar merita sa-i facem o fisa separata, cu evidenta la sange - vine omul, poate ca achita in mai multe rate, avem rulajul perfect atat pe intrari cat si pe iesiri (cu chitantele aferente, apoi se observa si din avion daca sunt diferente si in ce rubrica, daca mai are debit sau nu - ca aici este durerea...
Sigur, se poate si cum ziceti dvs. dom' gigiz - not problems.... ideia este ca tinem doar un singur registru, alimentam Fd. de reparatii cum ne-am propus, la sfarsit achitam lucrarea si mai vedem daca mai raman bani in pungulita...
Stima, AG

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de reparatii livache74 livache74 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie Fondul de Reparatii cum se incaseaza de la proprietari ?? Este o suma fixa stabilita de AG sau se calculeaza pe numarul ... (vezi toată discuția)
Fond de urgență Dental002 Dental002 Bună ziua, Am rugămintea să mă ajutați cu răspunsuri la câteva întrebări. Din câte știu sunt 2 fonduri reținute de asociațiile de proprietari: ... (vezi toată discuția)
Documente justificative pentru contractare lucrari asociatie de proprietari courvoisier courvoisier Care sunt documentele obligatorii care se intocmesc pentru efectuarea unor lucrari de reparatii? Este nevoie de aprobarea adunarii generale pentru a efectua ... (vezi toată discuția)