avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut prin notar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut prin notar

Am imprumutat prin notar 7500 € unui "prieten" pana la o data stabilita, 20.03 a.c., pentru achizitionarea unui autoturism din strainatate. (Intre timp mi.a trimis poze cu masina achizitionata etc). Mentionez faptul ca in actul notarial nu e mentionat nimic de masina, doar imprumutul pe care el se obliga sa mi.l restituie. Astazi e 20, nu am primit niciun ban, iar de cateva zile nu imi raspunde la telefon.
Ce e de facut ?
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:19, 6 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti deschide dosar de executare silita pentru suma prevazuta in contractul de imprumut
acest răspuns util
Actul incheiat la notar reprezinta titlu executoriu. Mergeti cu actul la executor si deschideti dosar de executare silita. Daca prietenul nu are niciun fel de bunuri pe numele lui sau daca nu lucreaza, slabe sanse sa recuperati banii.
Actul notarial este valabil o anumita perioada ? Care e timpul maxim in care pot face ce m.ati sfătuit dvs ? In cat timp "se prescrie" (sper ca am folosit corect termenul) ?

Company Advising a scris:

Actul incheiat la notar reprezinta titlu executoriu. Mergeti cu actul la executor si deschideti dosar de executare silita. Daca prietenul nu are niciun fel de bunuri pe numele lui sau daca nu lucreaza, slabe sanse sa recuperati banii.

acest răspuns util
Termenul general de prescriptie este de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani imprumutati andreea34u andreea34u Buna ziua! Am si eu o problema...care este procedura de recuperare e unor bani imprumutati? Eu am imprumutat o suma unei prietena si am facut act la biroul ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie iulian_2010 iulian_2010 In urma cu un an, am imprumutat unui prieten suma de 5000Euro, vrand sa-l ajut sa faca o afacere. Afacerea nu a mers, si banii nu i-am vazut inapoi. Avand ca ... (vezi toată discuția)
Vreau să împrumut un prieten cu o sumă mare de bani, pentru a-și cumpăra o casă. cum îmi pot recupera banii în caz că nu mi-i restituie? Robertpf Robertpf Vreau sa.i dau sub forma de imprumut prin transfer banca,o suma mare de bani unui prieten pentru asi achizitiona o casa In cazul in care nu mi.o restituie cum ... (vezi toată discuția)