avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare bani imprumutati
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare bani imprumutati

Buna ziua!
Am si eu o problema...care este procedura de recuperare e unor bani imprumutati? Eu am imprumutat o suma unei prietena si am facut act la biroul notarial si avem un termen limita! Problema este ca acest termen nu poate fi respectat...am cazut de comun acord sa mai amanam termenul cu o luna! Trebuie sa mergem sa declaram asta in fata notarului? Daca nu ma duc la notar se cosidera ca mi-a dat banii? Adica, in momentul in care eu primesc banii trebuie sa ma duc sa fac un act la notar ca am primit banii? Eu pot sa o execut daca nu imi da banii conform acelui act....multumesc
Cel mai recent răspuns: andreea34u , utilizator 12:29, 30 Decembrie 2013
Buna ziua,

Da, actul notarial care constata imprumutul poate fi pus in executare daca, la data scadentei debitorul nu plateste. Nu trebuie sa mergeti la notar daca hotarati sa o mai pasuiti o perioada. Aveti 3 ani, de la data scadentei, in care o puteti executa silit. dupa trecerea acestei perioade dreptul dvs de a o executa se prescrie si nu o mai puteti forta sa isi indeplineasca obligatia de plata.
Ultima modificare: Marți, 24 Decembrie 2013
ContSters214341, utilizator
Multumesc frumos! Sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut mariusiancu87 mariusiancu87 Am incheiat un contract de imprumut in aprilie 2008. Am mers la executor pentru a ma ajuta sa recuperez banii si a spus ca nu mai pot face nimic pentru ca au ... (vezi toată discuția)
Dacă am împrumutat o sumă de bani unei cunoștințe, făcând ... Adi_Vic Adi_Vic Dacă am împrumutat o sumă de bani unei cunoștințe, făcând contract notarial de împrumut și nu mi s-a restituit la data convenită suma de bani , în ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati marius_suka marius_suka salut..am si eu o problema..anul trecutin februarie am imprumutat un amic cu suma de 9000eu si acum in februarie expira termenul scadent.precizez ca am facut ... (vezi toată discuția)