avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dacă am împrumutat o sumă de bani unei ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dacă am împrumutat o sumă de bani unei cunoștințe, făcând ...

Dacă am împrumutat o sumă de bani unei cunoștințe, făcând contract notarial de împrumut și nu mi s-a restituit la data convenită suma de bani , în ce perioada de timp se prescrie împrumutul?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 10:05, 14 Aprilie 2023
3 ani de la data scadentei.
Nu datoria se prescrie, ci dreptul dvs de actiune, adica nu il mai puteti obliga sa va dea banii
Având deja titlu executoriu(,contractul încheiat la notar)mergeți la un executor judecatoresc direct..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa il imprumut pe fiul meu cu o suma mai mare de bani ... braun braun doresc sa il imprumut pe fiul meu cu o suma mai mare de bani prin transfer bancar. este bine sa ii fac donatie la notar sau un contract de imprumut? ce ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut la notar matrix2010 matrix2010 Am incheiat cu un vecin un contract de imprumut la notar simplu fara garantii prin care eu i-am dat 2.000 euro cu restituirea banilor pana cel tarziu la 1 an ... (vezi toată discuția)
Imprumut persoana fizica cu contract la notar Marius20100 Marius20100 Am imprumutat un prieten cu o suma de bani,el insinstand sa facem si contractla notar. Trebuia sa-mi inapoieze banii acum 4 luni. La inceput m-a amanat, pentru ... (vezi toată discuția)