avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament sau contract de vinzare cumparare ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament sau contract de vinzare cumparare ?

Buna ziua va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema destul de delicata...am fost casatorita si a rezultat un copil care a ramas cu mine(totul se petrecea inainte de 1989) m-am recasatorit cu sotul meu actual care la fel divortase in aceeasi perioada si rezultasera 2 copii care au ramas la fosta sotie..(ei au ramas in apartamentul platit de sotul meu integral acesta platind si pensia alimentara pina la 18 ani a copiilor.)ulterior eu am mai nascut un baietel iar sotul mi-a infiat copilul din prima casatorie pentru a nu purta nume diferite....acum ne gindeam sa facem un testament pentru a nu se isca discutii intre frati dupa ce nu vom mai fii..( desi nu se pune problema) insa ni s-a spus ca la masa succesorala ar putea venii si copii sotului....( cind ne-am casatorit sotul a venit in apartamentul meu pe care l-am si cumparat ulterior..deci eu figurez pe contractul de casa ) sotul meu nedorind ca acestia sa vina la succesiune (din f. multe motive le-a lasat un apartament, le-a platit pensia alimentara, iar ca motiv al despartirii...fosta sotie traia in paralel cu nasul lor de cununie...etc.)In aceasta situatie ce ar trebui sa facem?? cei 2 copii ai nostri sunt mari..cel mare 35 ani este la casa lui casatorit ( a luat numele sotiei), cel mic 26 ani inca sta cu noi... ( copii nu stiu de existenta celorlalti 2 si nici nu vreau sa afle..sper ca ma intelegeti...??)avem o casnicie model de 30 de ani si nu vrem sa existe probleme dupa ce nu vom mai fii...deci ce ne sfatuiti sa facem...inteleg ca testamentul nu este o solutie....atunci ce ne sfatuiti ....un contract de vinzare cumparare catre cel mic cu clauza de a avea grija de noi pina la final si de a imparti apartamentul pe jumatate cu fratele sau desi ei nu vor sa-l vinda mai degraba vor vrea sa-l inchirieze.....sau altceva ???orice numai sa nu fie inclusi ceilalti copii ai sotului ..va reamintesc ca apartamentul este al meu...si ar fi culmea sa-l impart si cu ei...va astept raspunsul urgent pe e-mail sau la telefon 0737187571 cu solutia cea mai buna, ce acte imi trebuiesc si care ar fi costurile...? va multumesc anticipat si va astept raspunsul urgent.O zi buna va doresc

Alte discuții în legătură

Testament 0737187571 0737187571 Buna ziua, in 1989 m-am recasatorit eu am ramas cu 1 copil (6 ani) iar sotul meu a lasat 2 copii (tot micuti)sotiei intr-un apartament pe care tocmai il ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa moartea fostului sot Elenapusa Elenapusa Am fost casatorita 33 de ani cu fostul sot (1977-2010). Am facut 2 copii, o casa, o masina. Dupa 33 de ani am divortat de el in 2010 pentru alcoolism si ... (vezi toată discuția)
Donatie 0737187571 0737187571 buna ziua am o intrebare ..eu si sotul meu ne-am casatorit acum 30 ani..din casatoria lui au rezultat 2 copii care au ramas la fosta sotie el cedand totul la ... (vezi toată discuția)